Pereiti į pagrindinį turinį

315 mlrd. eurų investicijų programa: kokia jos nauda Lietuvai?

2015-01-13 10:01
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Europos Komisijos (EK) pasiūlytas 315 mlrd. eurų investicijų paketas gali būti naudingas Lietuvai, bet kol kas yra daug neaiškumų dėl jo finansavimo schemos, sako Lietuvos nuolatinis atstovas ES. 

„Mano nuomone, tas paketas yra mažiau mums nei pietų šalims. Jeigu tas paketas paskatintų Europos Sąjungos kitų dalių ekonomiką ir jeigu mes apsaugotume savo paketo dalį, jis būtų naudingas, jei padėtų augti ekonomikai. Jei auga visa Europos Sąjungos ekonomika, mums irgi gerai“, - Lietuvos pramonininkų konfederacijos posėdyje antradienį sakė Raimundas Karoblis.

Anot jo, yra labai daug neaiškumą, pavyzdžiui, iš kur turi būti paimtos lėšos projektų vystymui, todėl dabar laukiama atsakymų iš EK.

Anot ambasadoriaus, nežinia, ar investicijų programa gali labai paveikti bendrą ES ekonomiką, nes jos suma, palyginti su ES bendruoju vidaus produktu (BVP), nėra didelė.

EK investicijų planu tikimasi pritraukti apie 300 mlrd. eurų privačių investicijų, įkuriant Europos strateginių investicijų fondą Jis turėtų būti įkurtas iš Europos investicijų banko skirtų 5 mlrd. eurų, o dar 16 mlrd. eurų skiriant iš ES biudžeto. Komisija skaičiuoja, kad bendra 21 mlrd. eurų garantija pritrauks privačių lėšų, kurių suma per trejus metus sieks apie 300 mlrd. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų