Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius: į PPO kreiptis reikės, jei nepavyks susitarti su Rusija

2013-10-16 12:56
BNS inf.
A. Ufarto / BNS nuotr.

Europos Komisija kreipsis (PPO) į Pasaulio prekybos organizaciją, jei Lietuvai ir Rusijai nepavyks susitarti dėl pieno produktų blokados, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

"Lietuva, kaip žinote, pati į PPO nesikreipia, mes bendradarbiaujame per Užsienio reikalų ministeriją su Europos Komisija ir jeigu dvišaliame lygyje mes neišspręsime problemų, tai Europos Komisija kreipsis į PPO. Šiandien, galiu pasakyti, Prezidentūros pozicija sutampa su ta pozicija, kuria pradėjo Vyriausybė kalbėtis su Rusija", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pareiškė, kad nepakanka bendrauti su Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnybos "Rospotrebnadzor" atstovais, siekiant išspręsti Lietuviškų pieno produktų blokados klausimą. Anot jos, visos atsakingos ministerijos ir institucijos turi dvišaliu lygmeniu bendrauti su Rusija, o tokiai komunikacijai nepadėjus, reikia kreiptis į PPO.

Vis dar tęsiasi praėjusią savaitę pradėta lietuviškų pieno produktų importo į Rusiją blokada. Maskva teigia, kad tai padaryta dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) pareigūnai tai vadina politiškai motyvuotu žingsniu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų