Aktualu: kaip didieji prekybos tinklai dirbs per šventes?

Didieji prekybos tinklai „Maxima“, „Rimi“, „Iki“, „Lidl“ ir „Norfa“ portalui kauno.diena.lt atskleidė, kaip dirbs per žiemos šventes. Šiemet nė vienas prekybos tinklas nedirbs pirmąją Kalėdų dieną, du prekybos tinklai nedirbs ir sausio 1-ąją. Kitomis švenčių dienomis prekybininkai darbo laiką trumpins.

„Maxima“

Pranešama, kad gruodžio 24 d., Kūčių dieną, visos „Maximos“ parduotuvės dirbs trumpiau – iki 19 val. Pirmąją šv. Kalėdų dieną parduotuvės nedirbs, o gruodžio 26-ąją, antrąją šv. Kalėdų dieną, pirkėjams „Maximos“ parduotuvių durys bus atvertos nuo 9 val. ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko. Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., parduotuvės dirbs iki 21 val. 2021 m. sausio 1-ąją „Maximos“ parduotuvės duris atvers ir pirkėjų lauks nuo 12 val. ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko.

„Jau trečius metus iš eilės šv. Kalėdų dieną darbuotojai galės visą dėmesį skirti savo artimiems žmonėms, šeimai. Savo darbuotojams siekiame užtikrinti asmeninio gyvenimo ir darbo pusiausvyrą, ypač pandemijos metu.

Darbo laiką šventiniu Kalėdų laikotarpiu koreguojame įvertinę praėjusių metų pirkėjų srautus, kad tai neturėtų įtakos didesniems žmonių susibūrimams, kas šįmet itin aktualu.

Matome, kad žmonės šįmet Kalėdoms ruošiasi iš anksto ir jau lapkričio pabaigoje pradėjo pirkti tiek šventines namų papuošimo prekes, tiek šventinėms vaišėms skirtus maisto produktus, kurie gali būti užšaldyti ar ilgesnį laiką stovėti namų virtuvių lentynose. Tikimės, kad per karantiną žmonėms susiformavęs pirkinių planavimo įprotis leis šventėms pasiruošti saugiai, be streso ir skubėjimo.

Mes labai rekomenduojame iš anksto susiplanuoti ir apsipirkti Kalėdoms, įsigyjant ir dovanas, ir ilgesnio galiojimo maisto produktus, kurie bus naudojami šventinėms vaišėms gaminti, pavyzdžiui, šaldyti ir konservuoti produktai, gėrimai, bakalėjos prekės ir kt. Paskutines dienas prieš Kalėdas reiktų pasilikti tik pačių būtiniausių šviežių maisto produktų, tarkim, šviežios žuvies ir mėsos, pieno ir duonos gaminių, daržovių ir vaisių, pirkimui. Toks pirkinių planavimas padės prieš Kalėdas apsipirkti greičiau ir parduotuvėje užtruksite trumpiau“, –teigia Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė. 

„Rimi“

Prekybos tinklas „Rimi“ paskutinėmis šių metų dienomis ilgins dalies parduotuvių darbo laiką, siekdamas suteikti galimybę pirkėjams apsipirkti saugiai, išvengiant galimų didesnių susibūrimų bei būtinybės juos kontroliuoti. Vadovaujantis tuo pačiu tikslu, „Rimi“ prekybos centrai ilgiau nei pernai dirbs ir gruodžio 31 d. bei anksčiau pirkėjus pasitiks pirmąją Naujųjų metų dieną. Kaip ir ankstesniais metais, pirmąją Kalėdų dieną visos „Rimi“ parduotuvės nedirbs.

Kaip informavo prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė, Kūčių dieną „Rimi“ prekybos centrai atsidarys įprastu laiku, priklausomai nuo parduotuvės, 7, 8 arba 9 val., ir dirbs trumpiau – iki 20 val. Antrą Kalėdų dieną „Rimi“ prekybos centrai atsidarys 9 val. (t. y. valanda arba dviem vėliau nei įprastai) ir dirbs trumpiau – iki 20 val.

Hyper formato „Rimi“ tinklo parduotuvės pirmomis Kalėdų savaitės dienomis, t. y. gruodžio 21–23 d. imtinai, dirbs valanda ilgiau – iki 23 val. Ilgiau, taip pat iki 23 val., dirbs ir kai kurios super formato parduotuvės: Klaipėdos rajone – Dituvoje ir Slengiuose, Vilniaus mieste – Naujojoje Vilnioje ir Tarandėje, Telšiuose ir Biržuose. „Didžiausių ir dalies mažesnio formato „Rimi“ darbo laiką šiomis dienomis ilginame atsižvelgdami į dabartinę situaciją, kai pirkėjams labai svarbu jaustis saugiai ir tuo pačiu turėti galimybę apsipirkti patogiai. Tai užtikrina dideli „Rimi“ parduotuvių plotai bei ilgesnis darbo laikas, kuris apsaugos nuo būtinybės skubėti ir tilpti į standartines darbo valandas“, – sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė. Pasak jos, ilgesnis darbo laikas užtikrins tolygesnį pirkėjų srautų pasiskirstymą, padės išvengti būtinybės juos reguliuoti ir taip palengvins darbą parduotuvių darbuotojams bei leis jiems jaustis saugiai.

Kaip ir praėjusiais metais, visos „Rimi“ prekybos tinklo parduotuvės nedirbs Kalėdų dieną. „Mūsų tinklo kaip ir visiems sektoriaus darbuotojams šie metai buvo kupini iššūkių. Ne tik kaip ir visi šalies bei pasaulio gyventojai susiduriame su naująja realybe, bet ir turime būti tie, kurie pasirūpina, kad pirkėjai galėtų jaustis ramūs, jog kiekvieną dieną, o ypač artėjant šventėms, jų namams ir šventiniam stalui nepritrūks reikiamų ir norimų prekių. Atitinkamai, visiems ypatingą Kalėdų dieną mūsų darbuotojai privalo būti su savo artimaisiais – pasidžiaugti švente, atokvėpiu, ramybe ir saugumu brangiausiųjų apsuptyje“, – sako I. Miklienė.

Valandą ilgiau, t. y. iki 23 val., visi hyper ir įvardinti super formato „Rimi“ prekybos centrai taip pat dirbs ir pirmomis paskutinės metų savaitės dienomis, t. y. gruodžio 28–30 d. imtinai. Naujųjų išvakarėse, gruodžio 31 d., valanda ilgiau nei pernai, iki 21 val., dirbs visos „Rimi“ tinklo parduotuvės. Anksčiau nei pernai jos duris atvers ir sausio 1-ąją bei pirkėjus pasitiks jau 10 val. „Šios šventės visiems bus kitokios, todėl siekiame, kad bent apsipirkimas nekeltų pirkėjams papildomo rūpesčio. Tikimės, kad prailgintos darbo valandos suteiks jiems daugiau laisvės ir galimybių pasirinkti“, – sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė.

„Iki“

Prekybos tinklas „Iki“ paskelbė, kad gruodžio 24 d. dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val. Pirmąją Kalėdų dieną „Iki“ parduotuvės nedirbs. Antrąją Kalėdų dieną prekybos tinklas dirbs nuo 9 iki 21 val. Gruodžio 31-ąją „Iki“ parduotuvės dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val. Pirmąją Naujųjų metų dieną parduotuvės atsidarys 10 val. ir pirkėjų lauks iki 22 val. 

„Kalėdos yra neabejotinai svarbiausios metų šventės. Mūsų parduotuvių darbuotojai kaip niekad šiemet nusipelno gero poilsio, ramybės, pabuvimo savo šeimose. Jiems šie metai buvo ypatingai sunkūs, jie dirbo priešakinėse linijose, dirbo itin sunkiai ir atsidavusiai. Norime, kad „Iki“ darbuotojai pailsėtų, atgautų jėgas ir susitelktų ateinantiems metams.

Kaip rodo mūsų praktika, žmonės jau būna apsirūpinę kelios dienos prieš šventes dovanomis, maistu. Pirkėjai švenčių dienomis užsuka į mūsų parduotuves tik kasdieninių ar smulkių prekių nusipirkti, kurių galbūt pritrūko šventinio stalo ruošai.

Šiuo metu jau stebime prasidėjusį šventinių dekoracijų, dovanėlių pirkimą. Patys aktyviai raginame žmones šiemet apsirūpinti dovanomis iš anksto, labai tikslingai suplanuoti savo pirkinius. Būtina paminėti ir tai, jog šiuo metu aktyviai savo parduotuvėse diegiame savitarnos kasas, kad šventiniu laikotarpiu mūsų klientams būtų patogiau, greičiau ir saugiau apsipirkti“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

„Lidl“

„Laikomės tradicijos ir jau ketvirtus metus iš eilės nedirbsime pirmąją šv. Kalėdų dieną ir sausio 1-ąją. Kitomis šventinio laikotarpio dienomis visos „Lidl“ parduotuvės taip pat dirbs trumpiau. Šv. Kūčių vakarą parduotuvės dirbs iki 18.30 val., o Naujųjų metų išvakarėse – iki 20.30 val. Antrąją šv. Kalėdų dieną visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro“, – sako Lina Skersytė, „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene.

„Norfa“

Pasak „Norfos“ atstovo spaudai Dariaus Ryliškio, per šv. Kalėdas ir pirmąją Naujųjų metų dieną „Norfos“ parduotuvės nedirbs. Kitomis dienomis parduotuvės arba trumpiau veiks, arba atsivers vėliau, nei įprasta.

Gruodžio 24 d. Norfos“ parduotuvės dirbs iki 19 val. Pirmąją Kalėdų dieną parduotuvės nedirbs. Antrąją Kalėdų dieną parduotuvės pradės darbą nuo 9 val. Gruodžio 31 d. parduotuvės dirbs iki 20 val. Pirmąją Naujųjų metų dieną parduotuvės nedirbs.

„Prieš keletą metų „Norfos mažmena“ pirmoji iš didžiųjų prekybos centrų pradėjo nedirbti per didžiąsias šventes. Bendrovės vadovybė mano, kad yra dienų, kurios turėtų būti „neprekybinės“. Kai kurie apribojimai yra būtini, kad šventės neaplenktų ir prekybos sektoriaus darbuotojų“, – teigia D. Ryliškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O liaudziai kaip dibs iseiginemis dienomis prekybcentriai NEAKTUALU. Gal nepastips prekybos centru savininkai negave virspelniu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių