Pereiti į pagrindinį turinį

A.Kubilius elektros tiltą su Švedija regi iki 2016 m.

2009-06-11 18:51
A.Kubilius elektros tiltą su Švedija regi iki 2016 m.
A.Kubilius elektros tiltą su Švedija regi iki 2016 m. / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Premjeras Andrius Kubilius prognozuoja, kad nauja atominė elektrinė Lietuvoje gali būti pastatyta apie 2018 metus, o elektros tiltas su Švedija - iki 2016 metų.

„Mes tikimės, kad maždaug 2018 metai, jeigu kitais metais bus pradėti realūs darbai, yra tikėtini metai, kad elektrinė bus pastatyta. Tiltas į Švediją - bent jau švedų pusė skaičiuoja, kad 2015-2016 metais", - ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime kalbėjo A.Kubilius.

Pasak jo, rūpintis stambių strateginių energetikos projektų - naujos elektrinės bei elektros tiltų į Švediją bei Lenkiją - įgyvendinimu turėtų reformuota „Lietuvos energija".
„Mums reikia atskirti perdavimo tinklus - atskirti „Lietuvos energiją" ir ją daryti atsakingą už stambių infrastruktūros strateginių projektų įgyvendinimą", - sakė A.Kubilius.

Premjeras informavo, kad jau yra aiškūs naujos elektrinės tarptautiniai konsultantai.
Tačiau „Leo LT" atstovė spaudai Aurelija Trakšelienė sakė, kad dar vyksta konkurso procedūros dar vyksta, sudaryta preliminari eilė, ir tikimasi, kad nugalėtojas bus aiškus birželio 18-19 dienomis.

„Jie yra parengti. Jų užduotis iki rugsėjo, spalio parengti verslo planą, kuriame būtų numatyta strateginio partnerio, kuris ateitų ir su pinigais, ir su žiniomis, kaip pastatyti elektrinę, vieta", - sakė A.Kubilius.

Premjeras dar kartą pakartojo, kad nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT" kūrimas nepasiteisino: „Kažin ar buvo gerai apgalvotas (kūrimas- BNS)". 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų