Ant šaldyto maisto pakuočių aptikus koronavirusą Kinija griežtina patikras

  • Teksto dydis:

Aptikusi kelis koronaviruso atvejus ant šaldyto maisto pakuočių, Kinija griežtina įvežamo šaldyto maisto patikras, teigia Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

„Remiantis paskelbtu Kinijos valstybės tarybos kovos su COVID–19 prevencijos ir kontrolės planu, importuojamiems šaldytiems maisto produktams turi būti atliktas ir nustatytas neigiamas COVID–19 testas, dezinfekuotas transporto priemonės vidus ir išorinės maisto pakuotės. Jei atliktas testas teigiamas – produktai yra sunaikinami arba grąžinami siuntėjui“, – pranešime teigia ŽŪM.

Pasak ministerijos, minėtame plane reikalaujama, kad logistikos įmonės, dirbančios su šaldytu maistu, griežtai tikrintų importuojamų šaldyto maisto produktų įforminimo dokumentus ir dezinfekuotų transporto priemones, laivus ir kitą transportavimo įrangą, o šaldyto maisto sandėliai registruotų ir saugotų įrašus apie į jį įvežtą ir išvežtą šaldytą maistą mažiausiai 2 metus. 

Į Šanchajų įvežamam šaldytam maistui nuo šių metų lapkričio 16 dienos įsigaliojo specialių reikalavimų sąrašas. Visiems Šanchajuje saugomiems, perdirbamiems, parduodamiems šaldyto maisto produktams turi būti atlikti COVID-19 testai, dezinfekuota išorinė pakuotė bei išduotas dezinfekcijos sertifikatas.

Šanchajus ir Tiandzinas yra didžiausi Kinijos šaldytų prekių uostai, į kuriuos atkeliauja 60-70 proc. viso šios šalies mėsos importo. Oficialiai šaldyto maisto importas nėra draudžiamas nei Šanchajaus, nei Tiandzino uostuose, tačiau patikrinimo procedūra ypač sugriežtinta. Vis dėlto, neoficialių šaltinių duomenimis, šiuose uostuose šaldyto maisto konteineriai yra nepriimami, o kituose Kinijos uostuose importo procesas vyksta ypač lėtai, teigia ministerija.

Pasak ŽŪM, tokia besiklostanti situacija ypač sulėtino prekių judėjimą: atvežtas šaldyto maisto konteineris turi praeiti muitinės patikrinimus (prie įprastinių muitinės kontrolės procedūrų papildomai prisidėjo dezinfekavimas, kuris užtrunka mažiausiai 7 valandas), tada prekės vežamos į šaldymo sandėlius, kur yra atliekamas COVID-19 testas (testavimą gali atlikti tik atrinktos 29 kompanijos) ir tik po neigiamo testo prekes leidžiama teikti pardavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių