Apklausa parodė: Lietuvoje taupo beveik visi

  • Teksto dydis:

Absoliuti dauguma žmonių Lietuvoje stengiasi sutaupyti ir ieško akcijų, mažų kainų ar naudoja kitus taupymo būdus, rodo „Spinter“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa. Net 92 proc. šalies gyventojų teigia, kad apsipirkdami stengiasi sutaupyti, sąmoningai to nedaro tik vienas iš dvylikos apklaustųjų (8 proc.).

Svarbios akcijos ir nuolaidų kortelės

„Tyrimo rezultatai rodo, kad nepaisant gaunamų pajamų, sutaupyti siekia didžioji dalis Lietuvos gyventojų“, – tyrimą komentuoja „Spinter tyrimų“ vadovas Ignas Zokas.

Net pusė šalies gyventojų (50 proc.) teigia, kad prekes perka tada, kai joms yra taikoma nuolaida, o 47 proc. perka ten, kur, jų nuomone, kainos yra mažiausios.

Nuolaidų kortelės – dar vienas labai populiarus būdas apsiperkant išleisti mažiau. Apklausa parodė, kad nuolaidų kortelėmis naudojasi beveik kas antras šalies gyventojas (46 proc.).

Įdomu, kad nuolaidų korteles statistiškai dažniau iš savo piniginių traukia aukštesnį išsimokslinimą turintys šalies gyventojai ir moterys tai daro dažniau nei vyrai.

Jaunesni – eina į mažų kainų apsipirkimo vietas

Tyrimas atskleidė, kad daugiau dėmesio akcijoms skiria vyresni nei 36 metų respondentai, daugiausia – moterys. Jaunimas dar ne taip linkęs stebėti siūlomas akcijas apsipirkimo vietose.

Vis dėlto gyventojai nuo 26 iki 35 metų dažniau taupo pirkdami vietose, kur, jų nuomone, kainos yra mažiausios.

Beveik kas trečias gyventojas (28 proc.) taupo ieškodamas konkrečios prekės pigiausia kaina skirtingose parduotuvėse, vaistinėse, turguje. Beveik tiek pat  –(27 proc.) – palygina kainą fizinėje prekybos vietoje ir internete.

Daugiausia taupo juodai dienai

„Akivaizdu, kad žmonės daugiausia taupo kelionėms ir ligų bei kitų nelaimių atvejams, taip galvodami apie savo ateitį“, – pastebi I. Zokas.

34 proc. gyventojų taupo ligoms ir kitoms nelaimėms. Rezultatai atskleidė, kad ne tik vyresnio amžiaus žmonės galvoja apie juodą dieną – tokį taupymo tikslą kaip pagrindinį nurodė 26-55 metų šalies gyventojai.

Antra populiariausia priežastis taupyti: kelionėms ir atostogoms. Tam taupo kas ketvirtas šalies gyventojas (27 proc.). Kas penktas – taupo būstui (21 proc.) ar automobiliui (19 proc.).

Visiškai Lietuvoje netaupo kas ketvirtas (23 proc.) gyventojas – sako tam neturintys pakankami pinigų. Kas dešimtas gyventojas taupo savo ar vaikų mokslams (13 proc.), elektronikai (11 proc.), baldams (9 proc.) ir pensijai (11 proc.). O štai vienas iš trisdešimties – taupo savo ar artimųjų vestuvėms (3 proc.).


Šiame straipsnyje: lietuviaitaupymasakcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Gintarui,Aurimui Vizgirdai., Yra sakoma, ne tik ziurek, bet ir matyk. Juk rasoma, kad taupo pirkdami akcijines prekes, reiskia mokedami maziau uz kasdienines paskirties prekes.pvz. duona, piena, mesa ir kt. Tai irgi yra taupymo budas, kada maziau isleidi kasdienines paskirties prekems. Bet tai nereiskia, kad dedi i kojine juodai dienai, nes per mazai pajamu tokiam taupymui. Ar jums aisku?

kai jausmai YRA desra

kai jausmai YRA desra portretas
Siaubs, vidutinistatistinis lietuvos valstybes pareigunas NEGALI SAU LEISTI DAUGIAU NEi viena meiluze lietuvos mieste, taigit exologijos

Gintaras Aurimas Vizgirda

Gintaras Aurimas Vizgirda portretas
Pries savaite autoritetingai teigta,kad trys penktadaliai gyvena be santaupu,ty nuo algos iki algos ir,staiga,yvykes tyrimas nustate, kad VISI TURI SANTAUPU! Kazkodel nepapuoliau i VISU tarpa... Durakai...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių