Ar Lenkijos prekeiviai ruošiasi lietuvių antplūdžiui?

  • Teksto dydis:

Ir taip mažomis kainomis besidžiaugiantys lenkai nuo antradienio už maistą moka dar menkesnes sumas – Lenkijoje laikinai taikomas nulinis PVM tarifas maistui, praneša LNK.

„Valdi“ savininkas Valdas Krakauskas papasakojo, kaip ruošėsi pokyčiams.

„Nemanau, kad čia bus didelis antplūdis kažkur, nes tie 5 proc. aišku, yra skirtumėlis nemažas, bet tai nėra kažkoks šokas. Kol kas nepajautėm didžiulio antplūdžio, pirkėjų kaip normalią dieną, gal truputį žmonės ateina iš įdomumo pasiteirauti, pasižiūrėti, kaip atrodo kainos“, – pasakojo V. Krakauskas.

Jis įvardijo, kiek atpigo prekės.

„Pas mus maisto produktams buvo taikomas 5 proc. PVM. Dabar visos tos prekės, kurioms galiojo 5 proc. PVM, automatiškai 5 proc. atpigo. Taigi visam asortimentui reikėjo pakeisti kainas“, – sakė V. Krakauskas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Lietuvos Vyriausybės PVM maistui nutarė nemažinti, esą tuomet kainų mažėjimas pasijaustų ne paprastam vartotojui, o prekybininkams ar perpardavinėtojams. V. Krakauskas su tokiais teiginiais nesutiko – anot jo, lenkų prekybininkai išties sumažino kainas vartotojams.

„Ir degalinėse matosi, kad kainos žymiai nukritusios, nes sumažinta iš 23 proc. PVM iki 8 proc. Skirtumas išeina gan rimtokas. O pas mus pagrindas – maisto prekės, čia tas PVM skirtumas yra 5 proc.“, – tikino pašnekovas.

V. Krakauskas negalėjo pasakyti, kiek kainuotų Lenkijoje apsipirkti savaitei.

Ir degalinėse matosi, kad kainos žymiai nukritusios.

„Pas mus nėra tendencijos, kad žmonės pirktų visai savaitei. Tai yra vykdoma didžiuliuose centruose, o pas mus gan nedidelė vietovė ir žmonės ateina kasdien apsipirkti kiekvienai dienai. Yra pastovūs pirkėjai, yra žmonės, kurie lankosi ir pastoviai čia perka“, – šnekėjo „Valdi“ savininkas.

„Kiek žinau, Lietuvoje PVM visoms prekėms yra taikomas 21 proc., o pas mus dabar krito iki nulio, tai tas skirtumas ypatingas. Prieš šitą operaciją žmonėms iš Lietuvos vis tiek apsimokėdavo atvažiuoti apsipirkti į Lenkiją, o tas savaitinio apsipirkimo skirtumas būdavo maždaug apie 20–30 proc.“, – sakė vyras.

Tačiau jis nemanė, kad Lenkijoje bus masiškas pirkėjų iš kaimyninių šalių antplūdis. Pats tvirtino tam nesiruošiantis.

„Nemanau, kad bus šokas, antplūdis, gal kažkiek padidės. Kita vertus, šitą visą judesį pristabdo pandeminė situacija. Didžiulių srautų, logiškai žiūrint, nesitikėčiau“, – teigė V. Krakauskas.

Jis pridūrė nežinantis, ar lenkai organizuoja kokį nors transportą lietuviams atsivežti į savo prekybos centrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
Kazkokia nesamone kad del keliu kilogramu mesos trenktis simtus kilometru Kai buvome didesne seimyna tai mes su kaimynu pirkdavom Lietuvoje auginta parseli ir pasidaline turejom sviezios mesytes Nuvaziuokit i paukstyna ir nusipirksite labai pigiai paukstienos As asmeniskai nematau jokios naudos kad del sonkauliuku ar alaus skardines trenktis simtus kilometru As is savo patirties zinau daugiau pirksi alaus daugiau ir gersi FANTASTISKAS PELNAS

Banis

Banis portretas
Lenkai ruošiasi lietuvių pirkėjų , o Vilnius gėjų antplūdžiui.

LR pilietis

LR pilietis  portretas
Nevažiavau ir nesiruošiu ten važiuoti.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių