A. Armonaitė įvardijo, kurie verslai savo veiklą galėtų atnaujinti pirmiausia

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo lengvinant karantiną visų pirma leisti veikti kalnų slidinėjimo ir grožio centrams bei kai kurioms nemaisto parduotuvėms.

Ministrė Aušrinė Armonaitė pranešė tokius pasiūlymus pateikusi Sveikatos apsaugos ministerijos pasiūlytam karantino ribojimų atlaisvinimo planui.

Ji pabrėžė, kad visų pirma ir kuo greičiau turi būti leista veikti lauko kalnų slidinėjimo centrams, kurių Lietuvoje yra šeši.

„Pagrindiniai reikalavimai būtų: paslaugos teikiamos tik su išankstine rezervacija, ribojamas klientų skaičius, slidinėjimo įranga nenuomojama, užtikrinti periodinę keltuvų dezinfekciją, saugūs atstumai tarp slidininkų“, – feisbuke pirmadienį rašė A. Armonaitė.

Anot jos, taip pat reikėtų svarstyti atnaujinti kirpimo ir manikiūro paslaugas, kuomet yra vienas klientas ir vienas paslaugos teikėjas, užtikrinant ne mažesnį kaip 10 kv. metrų patalpų plotą.

Taip pat A. Armonaitė siūlo leisti veikti parduotuvėms, turinčioms tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą užtikrinant klientų srautų valdymą.

Lietuvoje pastaruoju metu sumažėjus susirgimų koronavirusu skaičiui, Vyriausybė pradėjo svarstyti apie karantino atlaisvinimus. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pirmadienį sakė, kad juos būtų galima svarstyti jau kitos savaitės Vyriausybės posėdyje, juos būtų siūloma peržiūrėti kas dvi savaites, atsižvelgiant į sergamumą.

Antrasis visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas lapkričio pradžioje, jo režimas smarkiai sugriežtintas gruodžio viduryje.

Šiuo metu šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Karbauskio gerbėjams primenu: per 2020metus nuo Covid-19 viruso mirė 1589, o dar 825 užsikrėtę mirė nuo kitų ligų.

TIESA

TIESA portretas
GREIČIAUSAI REKIA ATIDARYTI KIRPYKLAS IR SPORTO KLUBUS,NES ČIA GALIMA TIKSLIAI NUSTATYTI LANKYTOJŲ SKAIČIŲ. ATĖJĘ TURĖTŲ REGISTRUOTIS TELEFONU. O PARDUOTUVĖS,- TAI DAR PALAUKS,NES JEI REIKIA DAIKTO,TAI JĮ NUSIPIRKSI IR PO MĖNESIO.

tai ir as galiu buti ministru

tai ir as galiu buti  ministru portretas
ir as galiu papasakoti ka reikia atidaryti o ko dar per anksti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių