A. Armonaitė: Lietuva turi sugrįžti į Kinijos muitinės sistemą, bet su ES pagalba

Lietuva turėtų sugrįžti į Kinijos muitinės sistemą, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Tačiau ji pripažįsta, kad be Europos Sąjungos (ES) pagalbos tai padaryti bus sunku.

„Lietuva turi sugrįžti į Kinijos muitinės sistemą (...). Ir be ES, kuri turi bendrą prekybos politiką ir veikiančią bendrą rinką, vieniems mums gali būti sunku. Čia turi būti europinis veikimas ir diplomatiniais kanalais jis vyksta“, – ketvirtadienį Seimo  socialdemokratų frakcijoje pareiškė ministrė.

Jos teigimu, ministerija dar neturi visos informacijos, kokių nuostolių Lietuvos įmonės patyrė dėl neoficialių Kinijos ekonominių sankcijų.

„Pilnos informacijos neturime. Pačios įmonės dažnai nenori deklaruoti savo nuostolių, apie tai kalbėti viešai, ne visos yra pateikusios tokius duomenis“, – kartojo A. Armonaitė.   

Socialdemokratų frakcijos vadovas Gintautas Paluckas piktinosi, kad nepateikiama jokia analizė, kokią įtaką Lietuvai turi sustojusi prekyba su Kinija.

„Nes vienas didelis darbdavys griūdamas gali turėti įtakos regiono socialinei ekonominei situacijai ir labai nemažą įtaką“, – kalbėjo parlamentaras.

A. Armonaitės teigimu, Lietuva iki šiol aktyviai nesidomėjo Pietryčių Azijos, Australijos, Indijos rinkomis.

„Nebuvo tokio proaktyvaus veikimo, kad, na, štai, mes kaip politikai, padėkime atrasti partnerius, rinkas, patys pritraukinėkime tiesiogines investicijas iš tų šalių“, – kalbėjo ji.

Ministrės teigimu, Japonija yra „mūsų pačių neišnaudotas potencialas“, o investicijos iš Singapūro Lietuvoje 2021 metų trečiąjį ketvirtį tesiekė 25 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: LietuvaKinijamuitinės sistema

NAUJAUSI KOMENTARAI

vata

vata portretas
Geriau kumečiams lankstyti prieš poną ir dar dėl viso kito paskųsti ponui kitą kumetį-gal ponas apdovanos. Va tokiu devizu vadovaujasi tipinis Karbauskio/Uspaskich rinkėjas.

Anonimas

Anonimas portretas
turi sugrįžti į Kinijos muitinės sistemą DDDDDD ХАРЯ НЕ ТРЕСНЕТ ?!

Gaila

Gaila portretas
tėvų tokį padarą sutvėrus,gal perdažnai į zoologijos sodą vaikščiojo?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių