Pereiti į pagrindinį turinį

A.Sekmokas: išardžius „Leo LT“ valstybė turėtų grąžinti VST

2009-05-07 12:07
A.Sekmokas: išardžius „Leo LT“ valstybė turėtų grąžinti VST
A.Sekmokas: išardžius „Leo LT“ valstybė turėtų grąžinti VST / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr. A.Sekmokas

Nusprendus ardyti nacionalinio investuotojo bendrovę „Leo LT“, teisininkų vertinimu, privačiai akcininkei „NDX energija" turėtų vėl atitekti skirstomųjų tinklų įmonė VST ir jos pernai bendrovei „Leo LT“ sumokėti dividendai, teigia energetikos ministras.

„Teisininkų vertinimu, neabejotinai „NDX“ atitektų VST ir jų įnašas į „Leo LT“, įneštas kaip dividendai - 600 mln. litų - juos jiems reikėtų grąžinti", - trečiadienį Seimo Atominės energetikos komisijoje sakė Arvydas Sekmokas.

Pasak jo, valstybė turėtų prisiimti atsakomybę už VST „tolesnę būklę bei likimą".

„Jeigu juos (VST- red.past.) ištiktų „flyLAL" likimas, manau, būtų brangus malonumas", - kalbėjo ministras.

Jis neatmetė galimybės, kad privatus investuotojas „Leo LT“ išformavimo atveju galėtų kreiptis į Strasbūro teismą: „Strasbūre būna atvejų, kai bylos pakrypsta kita linkme negu jos būna sprendžiamos Lietuvos teisme".

Kiti „Leo LT“ - valstybės paslaptis

Daugiau ministro atsakymų į komisijos narių klausimus žurnalistams nebebuvo leista klausyti, motyvuojant valstybės paslaptimis.

„Leo LT“ likimo klausimai trečiadienį buvo svarstytas ne tik parlamentinėje Atominės energetikos komisijoje, bet ir Seimo Ekonomikos komitete, tačiau ir iš jo posėdis buvo neviešas.

Po komiteto posėdžio energetikos ministras atsisakė nurodyti, kokie teisininkai rengia Vyriausybei pasiūlymus, kaip tinkamiausiai derėtų pasielgti su „Leo LT“ po Konstitucinio Teismo sprendimo, kad kai kurios šios bendrovės steigimą reglamentuojančio įstatymo nuostatos prieštarauja Konstitucijai.

„Aš apie tai nenorėčiau kalbėti, kad po to nebūtų bandoma įtakoti. Visi žmonės gali būti įtakojami ir to mes pasistengsime išvengti", - sakė A.Sekmokas.

„NDX energijai“ priklauso 38,3 proc. "Leo LT" akcijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų