Pereiti į pagrindinį turinį

A.Sekmokas: "Leo LT" sprendimas geras, bet to mažai

2009-05-22 19:31
A.Sekmokas: "Leo LT" sprendimas geras, bet to mažai
A.Sekmokas: "Leo LT" sprendimas geras, bet to mažai / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas teigiamai vertina nacionalinės energetikos grupės „Leo LT" vadovybės sprendimą jos įmonių sąskaita elektros tarifą nuo liepos 1-osios sumažinti beveik 2 centais, tačiau teigia, kad to mažai.

„Tas yra gerai, bet mažai. Kalbėsime ir žiūrėsime, ar yra daugiau rezervų, ar jų galima rasti. Aš džiaugiuosi tuo sprendimu, bet to mažai", - BNS penktadienį sakė A.Sekmokas, kartu pabrėždamas, kad „tikslas pasiektas".

„Leo LT" valdyba ketvirtadienį stebėtojų tarybai pasiūlė iš savo rezervų elektros kainą vartotojams sumažinti 1,67 cento, tačiau dėl to grupė šiemet negautų apie 52 mln. litų pajamų.

„Leo LT" stebėtojų tarybos pirmininkas ir Kainų komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys teigė rezervų dar matantis gamyboje, tačiau negalėjo nurodyti, kiek tiksliai bus mažinamas elektros tarifas.

V.Poderys užtikrino, kad elektros tarifo mažėjimo gyventojai nuo liepos gali tikėtis, o galutiniai sprendimai turėtų būti priimti kitą savaitę.

A.Sekmokas praėjusį penktadienį kreipėsi į V.Poderį ir ieškant rezervų pasiūlė „Leo LT" stebėtojų tarybai 50 proc. sumažinti įmonės personalo skaičių, tiek pat - valdybos ir visų darbuotojų atlyginimus, taip pat grupės įmonių valdybų ir vadovaujančių darbuotojų atlyginimus.

Naujos elektros kainos turi būti paskelbtos prieš mėnesį - vėliausiai gegužės pabaigoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų