Pereiti į pagrindinį turinį

A.Sekmokas reikalauja perpus kirpti algas „Leo LT“

2009-05-15 12:58
A.Sekmokas reikalauja perpus kirpti algas „Leo LT“
A.Sekmokas reikalauja perpus kirpti algas „Leo LT“ / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr. A.Sekmokas

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas prieš pat prezidento rinkimus demonstratyviai užsipuolė prieštaringai vertinamą energetikos bendrovę „Leo LT“, reikalaudamas perpus mažinti visų šios bendrovės įmonių vadovų atlyginimus, ieškant rezervų sumažinti elektros kainas.
 
Penktadienį Energetikos ministerija išplatino pranešimą apie tai, kad A.Sekmokas kreipėsi į „Leo LT“ stebėtojų tarybos pirmininką Virgilijų Poderį. „Energetikos ministerija, reaguodama į „Leo LT“ raštą ir bendrovės „Lietuvos energija“ skaičiavimus dėl elektros tarifų dedamųjų dalių peržiūrėjimo, pareiškia nesutinkanti su pasiūlymais elektros tarifo mažinimo galimybių ieškoti elektros gamybos sektoriuje“, - nurodoma pranešime spaudai.
 
„Ministerija pabrėžia, kad tokiu pasiūlymu bendrovė „Leo LT“ peržengia savo kompetencijos ribas“, - rašoma jame.
 
Ministras pareikalavo, kad „Leo LT“ stebėtojų tarybą rekomenduoti bendrovės valdybai elektros energijos tarifo mažinimą sieti ne su elektros gamybos kainos mažinimu, „bet tik su Leo LT“ ir jos dukterinių įmonių veikla“.
 
A.Sekmokas siūlo ieškant rezervų tarifo mažinimui stebėtojų tarybai svarstyti „Leo LT“ personalo skaičiaus mažinimą 50 procentų, bendrovės valdybos ir visų darbuotojų atlyginimų mažinimą perpus, „Leo LT“ grupės įmonių stebėtojų tarybų ir valdybų ir vadovaujančių darbuotojų (iki departamento direktorių imtinai) atlyginimų mažinimą irgi perpus.
 
„Taip pat prašome „Leo LT“ stebėtojų tarybą pavesti bendrovės valdybai parengti tolesnę elektros energijos tarifų mažinimo strategiją per elektros energijos perdavimo ir skirstymo kainas“, - teigiama pranešime spaudai.
 
Prieš porą savaičių „Leo LT“ pranešė, kad nuo liepos 1 dienos elektros energijos kaina galėtų būti sumažinta 4 centais už kilovatvalandę. Tačiau vėliau savo rašte Energetikos ministerijai nurodė, kad tai gali atsitikti tik tuo atveju, jeigu bus atitinkamai sumažinta elektros energijos gamybos kaina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų