Pereiti į pagrindinį turinį

Atidarytas pirmasis šalyje bendradarbystės centras

Jaunoms įmonėms ir individualiai dirbantiems alytiškiams kūrybinių industrijų, elektroninio ar socialinio verslo srityse Dzūkijos sostinėje atidarytas pirmasis šalyje bendradarbystės centras „Spečius“. Modernioje aktyvaus verslo erdvėje įrengtos penkios stacionarios ir keliolika mobilių darbo vietų. Čia nemokamai bus teikiamos verslo konsultacijos.

T. Urbelionio/BFL nuotr.

„Spiečius“- šiuolaikiška darbo erdvė versliems ir aktyviems- taip bendradarbystės centrą apibūdina jo steigėjai- Ūkio ministerija, „Versli Lietuva“ ir Alytaus miesto savivaldybė.

Bendradarbystės centro tikslas – paskatinti ir paremti pirmuosius verslo ar jo plėtros žingsnius žengiantį jaunimą iki 29-erių metų, moteris ir neįgaliuosius vyresnius nei 50 metų, emigrantus bei šeimos verslą. Nemokamos paslaugos bus teikiamos visą parą.

„Kompiuterizuotos darbo vietos, sparčiausias ES interneto ryšys, teikiamos konsultacijos socialinio verslo vystymo klausimais, kūrybinių industrijų vystymo, skaitmeninio verslo, – vardija VšĮ „Versli Lietuva“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Giedrė Zdanavičienė. – Elektroninės platformos, elektroninės parduotuvės yra galimybė regioniniams verslams savo verslus iškelti už miesto.“

Alytuje šiuo metu veikia apie 2 tūkst. smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių. Pernai  Profesinio rengimo centrui bendradarbiaujant su sunkiosios pramonės įmonėmis įrengtas modernus inžinerijos centras.   

Remiantis statistika, pagal sumokėtus mokesčius į biudžetą ir įmonių skaičių, tarp 60 savivaldybių Alytus yra aštuntoje, pagal naujai steigiamų įmonių – ketvirtoje vietoje.

„Steigia geodezines, architektūros paslaugų įmones. Šiemet per darbo biržą įmonę įsteigė ir finansavimą gavo trejetas naujų įmonių, kurios teiks kitokias maitinimo paslaugas. Taip įsteigta siuvinėjimo, grožio paslaugų įmonė. Pradėti nesunku, sunku išsilaikyti konkurencinėje kovoje ir vystyti įmonę“, – neslepia Pietų Lietuvos verslo kooperacijos centro direktorė Dalia Matukienė.

Programos „Kurk Lietuvai“ projektų vadovas Karolis Navickas nurodo, kad išskiriami stiprūs veiklos sektoriai: medienos, paslaugų, mašinų pramonės.

Vasaros pabaigoje toks centras duris atvers Šiauliuose, o iki metų pabaigos dar trijuose miestuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų