Augant rąstų eksportui į Kiniją, siūloma inicijuoti muitų įvedimą

  • Teksto dydis:

Lietuviškų rąstų eksporto į Kiniją apimčiai nuolat augant, valstybiniai miškininkai siūlo Europos Komisijoje inicijuoti muitų įvedimą iš ES išvežamai žaliavinei apvaliajai medienai, rašo "Verslo žinios".

Ministerijų valdininkai sako, kad tokia priemonė kirstųsi su ES prekybos politika, todėl idėja neturi jokių galimybių sulaukti ES pritarimo

"Bet kokie eksporto apribojimai, ypač žaliavų, taikomi trečiosiose šalyse ir diskriminuojantys rinkos prieigą prie žaliavų ES pirkėjams, vertinami labai neigiamai kaip protekcionistinė, konkurencines sąlygas iškraipanti priemonė, todėl pati ES eksporto muitų netaiko", - tvirtinama Užsienio reikalų ministerijos pateiktame komentare.

Tuo metu, urėdų nuomone, Lietuvos institucijos turėtų inicijuoti Europos Komisijoje (EK) muitų mokesčių įvedimą išvežamai žaliavinei medienai toms šalims, kurios taiko lengvatinius transportavimo tarifus, taigi, ir Kinijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Skundžiamės ,kad trūksta darbo vietų o išvežam neapdorotą žaliavą. Tik kvailiai taip elgiasi.Ta pati istorija su gyvų kiaulių eksportu į Rusija,mūsų skerdyklos stovi be darbo o K.Starkevičius stengiasi kad Rusija atnaujintu įvežimą.Kreivų veidrodžių karalystė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių