Pereiti į pagrindinį turinį

Avių laikytojams nebereikės pusę metų laukti valstybės paramos

2014-04-10 14:34
R.Vilimo/BFL nuotr.

Avių laikytojams, siekiantiems valstybės paramos už mėsines avis, numatyta paankstinti ėriukų ženklinimo ausų įsagais laiką. Pakeitus Ūkinių gyvūnų laikymo vietų registravimo ir jose laikomų ūkinių gyvūnų ženklinimo ir apskaitos tvarką, dabar valstybės paramą galės gauti daugiau avių laikytojų.

"Teisės aktuose nustatyta, kad visus gimusius ėriukus reikia paženklinti ir užregistruoti per 6 mėnesius, todėl šį pakeitimą  padarėme norėdami sudaryti geresnes sąlygas gauti valstybės paramą", - sako žemės ūkio ministras prof. Vigilijus Jukna.

Dabar avių laikytojai galės pretenduoti į išmokas už mėsines avis, jeigu paženklins avių prieauglį per 30 kalendorinių dienų nuo atvedimo, per 7 dienas nuo paženklinimo registruos jį Ūkinių gyvūnų registre ir nepertraukiamai išlaikys ėriuką nustatytą terminą - 60 dienų. Laikymo terminas pradedamas skaičiuoti nuo to laiko, kai gyvulys jau įregistruotas registre.

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad avių laikytojai turi nepamiršti laiku (per 7 dienas) pranešti Ūkinių gyvūnų registrui apie gyvūno paskerdimą, nugaišimą ar pardavimą eksportui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų