Pereiti į pagrindinį turinį

Baigiasi dokumentų teikimas dėl kompensacijų už išankstinį kiaulių skerdimą

Gyvas kiaules į Rusiją veš daugiau įmonių
Gyvas kiaules į Rusiją veš daugiau įmonių

Pirmadienis – paskutinė diena, kai buferinėje zonoje Lietuvos–Baltarusijos pasienyje kiaules laikantys ūkininkai dar gali savivaldybėms pateikti dokumentus gauti paramai už išankstinį kiaulių paskerdimą. Laiku nesikreipę kiaulių laikytojai rizikuoja prarasti kompensacijas už patirtus nuostolius.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad neišskerdus kiaulių iki gruodžio 1 dienos, nebus įgyvendinti nustatyti saugos reikalavimai. Šiuo atveju ūkininkai privalės ne vėliau kaip iki gruodžio 16 dienos laikomas kiaules paskersti ar parduoti, arba jas sunaikinti ir perduoti gaišenas šalutinių gyvūninių produktų tvarkytojams, tačiau už tai kompensacija nebus mokama.

Kiaulių laikytojai prieš skerdami ar parduodami gyvulius, apie tai turi informuoti Maisto ir veterinarijos tarnybą arba įgaliotus privačius veterinarijos gydytojus, kurie paims ištirti mėginius dėl afrikinio kiaulių maro. Nuo gruodžio 16 dienos buferinėje zonoje bus draudžiama laikyti kiaules reikalavimų neatitinkančiose vietose.

Afrikinio kiaulių maro židiniai Baltarusijoje užfiksuoti vasarą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų