Baltarusija: Lietuvos siūlymas dėl Astravo AE – neįgyvendinamas

  • Teksto dydis:

Lietuvos Vyriausybės vadovo Sauliaus Skvernelio siūlymas statomą Astravo atominę elektrinę pakeisti į dujų jėgainę yra politinio pobūdžio ir techniškai neįgyvendinamas, pareiškė Baltarusijos energetikos ministras.

„Mano manymu, toks siūlymas yra labiau politinio pobūdžio“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį Astrave pabrėžė Michailas Michadiukas.

Jo žodžiais, toks pasiūlymas gautas ne iš „technikų, kurie kai ką supranta“, bet iš politikų.

Pasak M. Michadiuko, siūlymas Astravo AE pakeisti į dujų jėgainę „ekonomiškai ir techniškai neapgalvotas, techniškai neįvykdomas“, nes tektų beveik viską perdaryti.

S. Skvernelis šio mėnesio pradžioje pasiūlė Baltarusijai Astrave statyti ne atominę, o dujų jėgainę, ir joje naudoti per Klaipėdą tiekiamas dujas.

Lietuvos valdžia teigia, kad Astravo atominė elektrinė statoma pažeidžiant saugumo reikalavimus. Baltarusija šiuos kaltinimus atmeta.

Lietuva anksčiau siekė sustabdyti projektą, inicijuodama elektros importo embargą, bet nesulaukė kitų Europos šalių ir institucijų paramos.

Pirmąjį Astravo AE jėgainės reaktorių baltarusiai žada paleisti šiemet, antrąjį – kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babulencija

Babulencija portretas
ka tep jie pasakys net aš žinojau.Tik Švarkeliui neužteko protelio surprasti..Gal su seimo kluika Kepenu susimetė ir tas iš proto aną veda?

Anonimas

Anonimas portretas
Mokina Baltarusija kaip gyvent savo viska prapise.

tai

tai portretas
Dar pasiūlykite baltarusiams vietoje atominės kūrenti elektrinę Labanoro girios medienos malkomis, gigirią vis tiek kertat kad turėtų kur "sąjungininkai" linksmintis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių