Bankas įspėja apie naują sukčiavimo būdą: apsimeta senu pažįstamu

  • Teksto dydis:

„Citadele“ bankas įspėja, kad pastaruoju metu gyventojai sulaukia SMS žinučių nuo neva seno pažįstamo, pasikeitusio telefono numerį. Vis dėlto, bendrauti apsišaukėlis siūlo spaudžiant ant kenksmingos nuorodos.

„Sveiki, ar dar mane prisimeni? Dėl darbo priežasčių pakeičiau savo mobiliojo telefono numerį. Norėdami susisiekti su mano nauja „WhatsApp“ paskyra, galite spustelėti žemiau esančią nuorodą. Mes ir toliau palaikysime ryšį čia“, – tokią SMS žinutę iš lietuviško numerio kartu su nuoroda į „WhatsApp“ susirašinėjimo programėlę pastaruoju metu gauna gyventojai.

„Citadele“ banko Baltijos šalių lėšų valdymo ir prekybos finansavimo tarnybos vadovas Romas Čereška atkreipia dėmesį, kad, nors tekstas nėra nuoseklus, o pridėta nuoroda kelia įtarimą, žmogui kyla natūralus susidomėjimas, koks pažįstamas jam gali rašyti.

„Gavę sukčių žinutę ar skambutį, niekuomet neskubėkite veikti – sukčiai dažniausiai žaidžia žmonių emocijomis, pavyzdžiui, baime, kad, jei tuoj pat nesiimsite veiksmų, kas nors nutiks su banko sąskaita ar pinigais“, – atkreipia dėmesį „Citadele“ banko atstovas.

R. Čereška primena, kad bankai ar valstybinės įstaigos, policija niekuomet nesiunčia nuorodų, neprašo atskleisti savo prisijungimo duomenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių