Daugumai elektros neturėjusių namų ūkių atstatytas jos tiekimas

Šeštadienio vakarą daugumai elektros neturėjusių namų ūkių atstatytas jos tiekimas, pranešė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

18 valandos duomenimis, elektros Lietuvoje vis dar neturi virš 11 tūkst. namų ūkių. Daugiausia jų – Klaipėdos, Utenos ir Panevėžio regionuose.

Šeštadienio rytą be elektros buvo 37 tūkst. namų ūkių, o popietę jų buvo likę 27 tūkst.

Gedimai jau sutvarkyti Druskininkuose, Kauno mieste ir rajone, Jonavoje, Kaišiadoryse, Prienuose, Šakiuose, Klaipėdoje, Skuode, Šiauliuose, Akmenėje, Kuršėnuose, Joniškyje, Pakruojyje, Radviliškyje, Mažeikiuose, Vilniaus mieste ir rajone, Širvintose, Trakuose ir Šalčininkuose.

Šeštadienio rytą per Lietuvą praūžė gūsingas vėjas, padarydamas naujos žalos žemos įtampos 0,4 kV elektros tinklui, dėl to skaičiuojama didelė gausa pavienių klientų gedimų.

Pastarąsias dvi paras Lietuvą talžęs ir masinius gedimus lėmęs 31 m/s uraganinis vėjas lėmė tai, kad iš viso apie 250 tūkst. Lietuvos namų ūkių buvo be elektros.

Lietuvoje tokio masto gamtinio poveikio elektros tinklui, pasak ESO, nebuvo daugiau nei 15–20 metų.

Paskutinį kartą tokio gūsingo vėjo sukelti masiniai elektros tinklo gedimai fiksuoti 2005 metais po uragano „Ervinas“ ir dar anksčiau – 1999 metais po „Anatolijaus“.

Ugniagesiai gelbėtojai 80 kartų vyko šalinti vėjo nuverstų medžių ir nutrauktų laidų

Ugniagesiai gelbėtojai nuo šeštadienio ryto daugiau nei 80 kartų vyko šalinti vėjo nuverstų medžių ir nutrauktų elektros laidų.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai, iškvietimai užfiksuoti nuo 6 val. ryto iki 16 val. vakaro, apie sužalotus žmones, apgadintus pastatus ar kitą turtą nepranešama.

Pasak PAGD atstovų, daugiausia iškvietimų sulaukta Kauno, Alytaus, Vilniaus, Klaipėdos apskrityse.

Lietuvą talžęs ir masinius gedimus lėmęs 31 m/s uraganinis vėjas lėmė tai, kad iš viso apie 250 tūkst. Lietuvos namų ūkių buvo be elektros, ji šeštadienio popietę dar neatstatyta 27 tūkst. vartotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
PRONGI turi GENA ir N E V E K I A !!!!!!!!!!! kai LOPAI !!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių