Beveik 1 mln. gyventojų jau deklaravo savo pajamas

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) jau gavo 1,2 mln. pajamų deklaracijų iš 977 tūkst. gyventojų.

Kaip Eltą informavo VMI Mokesčių informacijos departamento Strateginės komunikacijos skyriaus specialistas Šarūnas Kubilius, 663 tūkst. gyventojų deklaravo 144 mln. eurų grąžintiną gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sumą.

Pajamas jau deklaravo 53 proc. savarankiškai dirbančiųjų – 140 tūkst. iš 263 tūkst. Pajamų dar nedeklaravo 33 tūkst. gyventojų, pardavusių nekilnojamąjį turtą, ir 46 tūkst. gyventojų, pardavusių automobilį.

Kaip anksčiau sakė VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, kaip ir kasmet, deklaruojančiųjų savo pajamas šiemet bus daugiau nei 1 mln.

Šiais metais numatyta naujovė – pajamas gyventojai deklaruoja pajamų deklaravimo vedlio pagalba.

Šiemet deklaruojantieji pajamas gali skirti iki 1,2 proc. siekiančią paramą ne pelno siekiančioms organizacijoms, 0,6 proc. – politinėms partijoms ir 0,6 proc. – profesinėms sąjungoms.

Deklaracijas privalo pateikti gavusieji nuomos pajamų iš kitų gyventojų, palūkanų, darbinių pajamų iš užsienio, dėl įregistruotos individualios veiklos pagal pažymą ar turėtą verslo liudijimą, jeigu yra prievolė deklaruoti turtą (pavyzdžiui, valstybės tarnautojams, politikams), norint pasinaudoti nustatytomis lengvatomis ir panašiais atvejais.

Šiemet pajamų mokesčio deklaraciją pateikti ir mokestį sumokėti gyventojai turės iki liepos 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių