BFK pritarė valstybinio plėtros banko steigimo idėjai

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį pritarė parlamentarų grupės siūlymui svarstyti valstybinio plėtros banko steigimo idėją.

Nutarimu siūloma įgalioti Vyriausybę pradėti konsultacijas su Europos Komisijos Europos Struktūrinių reformų paramos direktoratu (DG REFORM) dėl techninės pagalbos valstybinio plėtros banko steigimo klausimais ir svarstyti dėl galimybės valstybei dalyvauti kredito įstaigų kapitale.

Daug diskusijų komitete kilo, ar pritarti Teisės departamento siūlymui nutarime vietoj žodžio „įgalioti“ įrašyti žodį „pasiūlyti“. Vis dėlto BFK balsavo Vyriausybę įgalioti atlikti konsultacijas. Vadinasi, tai bus privaloma procedūra.

Anot projekto rengėjų, Lietuvoje veikiančių bei garantijas teikiančių agentūrų pagrindu gali būti steigiamas valstybinis plėtros bankas, kuris galėtų siekti bankinės licencijos ir būtų prižiūrimas Lietuvos banko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su pagarba pirmininkui

Su pagarba pirmininkui portretas
Bet ne jam spresti tinkamas ne tinkamas.. kaip tik.dabar metas jį steigti.. Kalbos, kad reikia milijardo steigimui yra melas.. tas.milijardas jau numatytas išdalinti, tai ir padalintų per banką nauja.. įsteigimui užtektų 100 milijonu ir tai jis per paskolas būtų išdalintas.. irgautų bankas palūkanas, kurias nustatytų smulkiam verslui labai mažas..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių