Birželį dvigubėjo aptarnautų skrydžių skaičius: įvardijo populiariausias kryptis

  • Teksto dydis:

Birželį bendras VĮ „Oro navigacija” specialistų aptarnautų skrydžių skaičius, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, augo 2,3 karto ir sudarė 14,5 tūkst. skrydžių. Vis dėlto šis skrydžių srautų skaičius beveik du kartus mažesnis nei 2019 metais, sakoma pranešime.

„Populiariausios praėjusio mėnesio skrydžių kryptys išliko beveik tos pačios. Iš Lietuvos daugiausia skrendama į Jungtinę Karalystę, Latviją ir Vokietiją, o per mūsų šalį daugiausia tranzitu vykstama į Rusiją, Vokietiją ir Latviją“, – apibendrindama aptarnautų skrydžių rezultatus pastebi VĮ „Oro navigacija” laikinoji generalinė direktorė Redvita Četkauskienė.

Birželį tranzitinių skrydžių skaičius augo 2,5 karto ir sudarė 11,5 tūkst. skrydžių. Praėjusį mėnesį daugiausia kartų tranzitu per Lietuvą buvo skrendama į Rusijos Federaciją – skrydžių vadovai aptarnavo 4580 skrydžių. Antroje vietoje – Vokietija, aptarnauti 1306 skrydžiai, trečioje vietoje Latvija – aptarnauti 597 skrydžiai.

Vertinant terminalinius skrydžius, birželį iš Lietuvos daugiausia buvo skrendama į Jungtinę Karalystę (162 skrydžiai), Vokietiją (154 skrydžiai) ir Latviją (119 skrydžių).

Šių metų birželį daugiausia skrydžių Lietuvos oro erdve įvykdė „Air Baltic“ (952 skrydžiai), „Aeroflot“ (906 skrydžiai), „Ryanair“ (876 skrydžiai) ir „Pobeda Airlines“, kurios lėktuvai praėjusį mėnesį virš Lietuvos skrido 532 kartus.

Birželį daugiausia kartų lėktuvai kilo ir leidosi Vilniaus oro uoste – čia buvo aptarnauti beveik 2 tūkst. orlaivių, arba du kartus daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Kauno oro uoste aptarnauta 600 orlaivių (38 proc. daugiau nei pernai), o Palangoje aptarnautų orlaivių skaičius taip pat dvigubėjo, aptarnauti 263 orlaiviai. Šiaulių oro uoste skrydžių vadovai aptarnavo 253 orlaivius.

Pikinės visų skrydžių mėnesio dienos buvo birželio 19 ir 25 d. Bendrai tomis dienomis Lietuvos padangę skrodė 1072 orlaiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių