Biudžetinių įstaigų NT kol kas apmokestinamas nebus

Valstybės ir savivaldybių valdomas nekilnojamasis turtas (NT) kol kas nebus apmokestinamas.

Parlamentarai antradienį nepriėmė svarstyti Mišriai Seimo narių grupei priklausančios Aušrinės Armonaitės siūlymo nuo 2020 metų panaikinti valstybės ar savivaldybių valdomam turtui taikomą NT mokesčio lengvatą ir grąžino jį tobulinti.

Už tai, kad Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisa būtų svarstoma, antradienį balsavo 22 Seimo nariai, prieš – 14, o susilaikė 33.

A. Armonaitės teigimu, valstybė turėtų atsisakyti savo neefektyviai valdomo nekilnojamojo turto – jį parduoti bei sumažinti išlaikymo sąnaudas. 

2018 metų pabaigoje valstybinės institucijos ir biudžetinės įstaigos valdė apie 10,3 mln. kvadratinių metrų NT, jo išlaikymas kainavo apie 167 mln. eurų, o likutinė vertė sudarė daugiau nei 2,7 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vadinasi

vadinasi portretas
liberali idėja, apmokestinti įstaigas, kurios išlaikomos iš biudžeto pinigų. Tos įstaigos turėtų vykdyti tokį įstatymą ir dalį gautų pinigų vėl sumokėtų tam pačiam biudžetui. Taip atsiras papildomų darbų ir reiks etatų jiems vykdyti bei kontroliuoti ar teisingai įvykdė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių