Bus ieškoma daugiau galimybių savivaldybėms skolintis

  • Teksto dydis:

Vyriausybė ketina ieškoti daugiau galimybių savivaldybėms skolintis investicijų projektams.

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius sako, kad šiuo metu situacija paradoksali – kuo mažiau skolų savivaldybė turi ir kartu mažiau jų turi grąžinti per metus, tuo mažiau gali pasiskolinti. Anot jo, ypač nepalankioje padėtyje atsidūrė daugelis mažų savivaldybių: jos nebegali įgyvendinti jokių reikšmingesnių investicijų projektų, nes neturi teisės pakankamai pasiskolinti.

Premjeras Saulius Skvernelis ir M. Sinkevičius pirmadienį sutarė sudaryti specialią darbo grupę.

„Tikimės, jog darbo grupė pasiūlys konstruktyvių būdų taisyti fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstitucinį įstatymą ir sumažinti bene stipriausią savivaldos skolinimosi reguliavimą visoje ES“, – pranešime sakė M. Sinkevičius.

Anot S. Skvernelio, savivaldos galimybės įgyvendinti investicijų projektus – vienas efektyvių būdų mažinti atskirtį, nes nuo to tiesiogiai priklauso konkrečios savivaldybės gyventojų gerovė.

„Investiciniai projektai ir infrastruktūros gerinimas pritraukia ne tik verslą, bet ir specialistus, jaunas šeimas, kurie gali likti ir kurti gyvenimą regionuose“, – pranešime teigė premjeras.

Įgyvendinant įvairius projektus – švietimo, sporto, transporto infrastruktūros, viešųjų pastatų renovavimo, viešųjų erdvių sutvarkymo ar kitus – savivaldybės didele dalimi turi prisidėti savo lėšomis.

Anot pranešimo, savivaldybių savarankiškų pajamų šaltinių užtenka tik einamosioms išlaidoms finansuoti, o skolintomis lėšomis finansuojami investicijų projektai.

Šiuo metu savivaldybei leidžiama pasiskolinti tik tiek, kiek ji numato grąžinti tais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Easy

Easy portretas
Priue kiekvienos nepelno, VšĮ, BĮ, MĮ... draugijos, bendrijos, sąjungikės kokios patalpų, paskirtų tos pačios Savivaldybės, durų įdarbinti mažiausiai po vieną durininką - subsidijuoja juk UT. Tada tam kiekvienam durininkui priskiriama funkcija darbo sutarty - rinkti įėjimo mokestį ir užsimokėti už WC pasinaudojimą, oro kvėpavimą, pasišildymą lietuj lyjant ir kėdės mokestis kiekvienam, kas drįso ateiti be nuosavo kėdės, bet prisėsti nori... ir taip Savivaldybei prikapsės pinigėlių toms skoloms atiduoti, tik klausimas - kaip išgyvens visos tos "organizacijos", kai jas lankantieji nesutiks kaip bažnyčioje už paslaugas susimokėt grynais... ne kas. Žmonės nėra kvaili.

...

... portretas
Tokia Krabo 'zadanija'?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių