Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičiaus vyriausybei – prezidentės komplimentai už atsakingą finansų politiką

2013-12-10 09:24
A. Ufarto/BFL nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė už atsakingą finansinę politiką pagyrė vienerius metus dirbančią socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus vadovaujamą Vyriausybę.

"Pozityviai vertinu pastangas išlaikyti atsakingą finansų politiką. Būtent ji yra viena iš pagrindinių tam, kad galėtume ne tik įsivesti naują valiutą, bet ir atlaikytume tiek išorinius ekonominius veiksnius, tiek savo vidines problemas ir spręsti žmonėms reikalingus klausimus. Tai buvo visiškai ryškiai pozityvūs dalykai", - po susitikimo su Vyriausybės nariais antradienį pareiškė D.Grybauskaitė.

Ji teigė vertinanti ir suprantanti šios Vyriausybės darbo aplinką ir jos sudėtingumą.

D.Grybauskaitės teigimu, atsakinga finansų politika lieka vienu pagrindinių Vyriausybės tikslų 2014 metais, kai Vyriausybė turės pradėti kompensuoti sumažintas pensijas.

"Pirmiausiai, tai yra fiskalinės drausmės įstatymo priėmimas, išlaikant atsakingą fiskalinę politiką, kuri buvo vykdoma iki šiol - ir ne tik tam, kad įsivestume kitą valiutą, o tam, kad užtikrintume garantuotą ekonomikos augimą ir gebėjimą įgyvendinti socialiai jautrius įsipareigojimus", - sakė prezidentė, paminėdama pensijų kompensavimo planą, kuris turi būti parengtas kitų metų pavasarį.

Jos teigimu, tai įsiskolinimas žmonėms ir tai turi būti padaryta.

Valdantieji šią savaitę susitarė, kad turi būti skubiai ieškoma būdų, kaip išmokėti pensininkams apkarpytą jų pensijos dalį. Premjeras A.Butkevičius tikina, kad kompensacijos bus išmokėtos iki 2016 metų.

Skaičiuojama, kad pensijų kompensavimui reikėtų ne mažiau kaip 1-1,2 mlrd. litų.

Lietuva siekia įsivesti eurą 2015 metais - analitikai teigia, kad infliacija vis dar kelia didžiausią grėsmę šiam siekiui, nors Vyriausybė imasi visų priemonių nedidinti ar net mažinti reguliuojamas kainas.

Po trumpos spaudos konferencijos nei šalies vadovė, nei premjeras į žurnalistų klausimus neatsakė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų