Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs energetikos ministras: Lietuva padės Latvijai pertvarkant dujų sektorių

2014-09-03 08:00
BNS inf.
V.Skaraičio/BFL nuotr.

Buvęs Lietuvos energetikos ministras sako, jog Lietuva padės Latvijai, priimant visai Baltijos šalių dujų rinkai svarbius sprendimus dėl dujų sektoriaus pertvarkos. Jaroslavas Neverovičius sako, kad Lietuva yra suinteresuota įsigyti bent dalį Vokietijos koncerno E.ON valdomų "Latvijas gaze" akcijų.

"Be abejonės, tai yra Lietuvos interesas, nes kalbame apie svarbią mums būsimą regioninę dujų rinką ir ypač svarbią Latvijoje infrastruktūros dalį - Inčukalnio saugyklą. Galime kalbėti apie investicijas į savo saugyklas, bet šiuo metu mūsų regione galimybių saugoti dujas turi tik Latvija. Tuo turėtų būti suinteresuota ne tik Lietuva ir Latvija, bet ir Estija su Lenkija, nes, nutiesus Lenkijos ir Lietuvos dujų jungtį, saugykla taps labai svarbi ir Šiaurės Rytų Lenkijos dujų perdavimo sistemai", - interviu "Verslo žinioms" sakė J.Neverovičius.

Jis patvirtino, kad Latvija turi visišką Lietuvos Vyriausybės paramą, įgyvendinant "Latvijas Gaze" veiklų atskyrimą.

"Lietuvos Vyriausybė dės visas pastangas, kad nebūtų priimta jokių sprendimų, neįvyktų akcijų perskirstymo, kurie apsunkintų veiklų atskyrimo įgyvendinimą, kitaip tariant - bendros rinkos kūrimą. Inčukalnis yra lanksčios dujų prekybos - galimybės tiekti vartotojams dujas jiems reikiamu laiku - garantas", - pridūrė buvęs energetikos ministras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų