Buvęs energetikos ministras R. Masiulis: koncentravausi į jungtis su Lenkija ir Švedija

Valdantiesiems teigiant, jog pastarąjį dešimtmetį šalies vyriausybės nieko nepadarė, kad Lietuva turėtų pakankamų savų elektros gamybos pajėgumų, buvęs energetikos ministras Rokas Masiulis sako, kad jam dirbant šiame poste visas dėmesys buvo skirtas elektros jungčių su Švedija ir Lenkija statybai.

„Lietuva koncentravosi į elektros linijų statybą su Švedija ir su Lenkija, kai buvo uždaryta atominė elektrinė. O kodėl pastaraisiais metais to skatinimo atsinaujinančiai energetikai buvo nedaug, man irgi sunku pasakyti. Paskutinėje Vyriausybėje nedirbau Energetikos ministerijoje“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė R. Masiulis, 2014–2016 metais dirbęs energetikos ministru.

„Savo darbo metu aš atsimenu, kad pagrindinis akcentas buvo pabaigti šias dvi linijas ir užbaigti kvotas neefektyvioms šiluminėms elektrinėms“, – teigė „Litgrid“ vadovas.

R. Masiulis pripažino, kad per pastarąjį dešimtmetį šalyje nebuvo pastatyta pakankamai elektros gamybos pajėgumų: „Atgal atsisukus akivaizdu, kad Lietuvoje energijos gamybos nebuvo išvystyta tiek, kiek reikėtų“.

„Litgrid“ vadovas taip pat teigė, jog atsižvelgiant į dabartinį atsinaujinančių energijos išteklių vystymosi tempą, jau 2025 metais Lietuva turėtų tapti elektrą eksportuojančia šalimi.

Seimo socialdemokratams šią savaitę inicijavus interpeliaciją energetikos ministrui Dainiui Kreiviui, pastarasis teigė, jog tai yra paskutinį dešimtmetį dirbusių dviejų vyriausybių neveikimo vystant elektros gamybos pajėgumus pasekmė.

2014–2016 metais Algirdo Butkevičiaus vadovaujamoje Vyriausybėje R. Masiulis dirbo energetikos ministru, o 2016–2019 metais Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje – susiekimo ministru.

2019-ųjų vasarą pastarojo posto netekęs R. Masiulis iki 2014-ųjų rudens vadovavo „Klaipėdos naftai“ – jam vadovaujant buvo įgyvendintas strateginis valstybei Klaipėdos SGD terminalo projektas.

2021 metų vasarį jis pradėjo vadovauti strateginius valstybės projektus įgyvendinančiai elektros perdavimo bendrovei „Litgrid“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
AB „Ignitis grupė“ stebėtojų tarybą sudaro 7 nariai: 2 Finansų ministerijai atstovaujantys nariai ir 5 nepriklausomi nariai. Pirmininką stebėtojų taryba renka iš savo narių. Toks stebėtojų tarybos formavimo modelis atitinka korporatyvinio valdymo principus.Ignitis grupė“ stebėtojų taryba patvirtino pagrindinių grupės vadovų ilgalaikio skatinimo akcijų opcionais programos tikslus 2021-2024 metams – jie suformuoti atsižvelgiant į Grupės Strateginiame plane iškeltus tikslus ir atnaujintą Finansų ministerijos Lūkesčių raštą.

Ką kaip vadina Puteikis aš seniai nereaguoju

Ką kaip vadina Puteikis aš seniai nereaguoju  portretas
Mano galva, akcijų % igničio stebėtojų pritarimu, išdalino igničio vadovams :) Prisimenate tą istoriją kada vyko vadovų paskatinimas akcijomis ? Vadovas Maikštėnas , dar kažkoks Bakas ir t.t. :) Man susidarė įspūdis , jog " ignitis " kaip ir kiti litgridai , tai atskiros " valstybės " su savomis taisyklėmis .

to Susikoncentravusiai

to Susikoncentravusiai portretas
,,Litgrid" - nežinau bet greičiausiai pats ,,Ponas Rokas&Ko',,o va Ignitis tai 27%turi Šapoka su draugeliais Puteikio vadinamais ,,Turtuolių klubu". Bent jau taip šneka socialinėje erdvėje. Manau į visus tokius klausimus galėtų atsakyti bet kuris seimo narys(jie prieina prie bet kurios info ir FNTT taip pat-parlamentinis tyrimas ir pan..) tik kad jie irgi mielai prisijungtų prie šitų ,,turėtojų". Tik kad anie nepriima:D:D
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių