Pereiti į pagrindinį turinį

"City Service" įsitvirtino Rusijoje

2009-05-26 09:02
Kainos: pasak Ž.Lapinsko, rusai už pastatų priežiūrą Lietuvos bendrovei vidutiniškai moka po 40 rublių už 1 kv. m, lietuviai – po 50–80 centų už 1 kv. m.
Kainos: pasak Ž.Lapinsko, rusai už pastatų priežiūrą Lietuvos bendrovei vidutiniškai moka po 40 rublių už 1 kv. m, lietuviai – po 50–80 centų už 1 kv. m. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Pastatų ūkio valdymo įmonių grupė "City Service" užbaigė sandorį Rusijoje ir įsigijo šešias bendroves, prižiūrinčias daugiabučius namus Sankt Peterburge.

Teks kovoti su įpročiais

Didžiausia Baltijos šalyse nekilnojamojo turto priežiūros grupė tikisi, kad įsigijusi šešias Sankt Peterburgo daugiabučių namų priežiūros bendroves gaus daugiau nei 320 mln. litų pajamų per metus. Vien šiemet iš naujai įsigytų bendrovių "City Service" tikisi sulaukti 180 mln. litų pajamų. Tiesa, pelno iš šių įmonių veiklos tikimasi tik kitąmet.

"Neabejotinai tai vienas svarbiausių įvykių mūsų bendrovės istorijoje. Norime pabrėžti, kad ir ateityje šioje rinkoje aktyviai ieškosime plėtros galimybių. Tačiau pirmiausia reikės daug ką pakeisti, efektyvinti veiklą. Rusijoje yra tokių dalykų, su kuriais reikia kovoti, pavyzdžiui, darbą, kurį Lietuvoje atliktų vienas žmogus, ten atlieka du–keturi asmenys – du daro, dar du prižiūri", – sakė "City Service" generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

Devalvacija atpigino įmones

Kaip jau rašėme, Sankt Peterburge gegužės 15 d. vykusiame aukcione buvo parduotos šešių bendrovių 80 proc. įstatinio kapitalo dalys. Likusias bendrovių dalis toliau valdys miesto administracija. "City Service" grupė už bendroves pasiūlė 185,5 mln. rublių (14,7 mln. litų). Akcijų pirkimo sutartys su Sankt Peterburgo valdžia buvo pasirašytos gegužės 20 d. Jose numatyta, kad pinigus už akcijas bendrovė turi sumokėti iki rugsėjo 1 d.

"Aukcionas buvo numatytas gerokai anksčiau, bet Sankt Peterburgo valdžia jį nukėlė. Aišku, dėl to galime tik džiaugtis, nes pasikeitė rublio kursas ir mums pavyko sutaupyti net 20 proc. sumos", – džiaugėsi "City Service" vadovas.

Rusijos rinką jau pažįsta

Lietuvos įmonių grupė į Rusijos rinką žengė dar 2006 m. įsigydama bendrovę Sankt Peterburge. Prijungus naująsias įmones, "City Service" grupė prižiūrės daugiau nei dešimtadalį Sankt Peterburgo daugiabučių namų.

"Nuo 2006-ųjų propagavome privačių bendrovių atėjimą į šį miestą. Mūsų pastangos lėmė, kad šešios įmonės buvo privatizuotos. Per daugiau nei dvejus darbo Rusijoje metus gerokai padidinome pirmųjų įsigytų įmonių veiklos efektyvumą. Šią patirtį pritaikysime ir šešiose naujai prijungtose bendrovėse", – apie patirtį dirbant Rusijoje kalbėjo Ž.Lapinskas.

Bendrovės finansų ir administracijos direktorius Jonas Janukėnas pridūrė, kad iš įmonių, kai jos bus optimizuotos, tikimasi apie 7 proc. pelno maržos.

"Mes įgyjame pakankamai didelę veiklos apimtį ir apyvartą, tačiau pati investicija nėra tokia didelė, pirkinys bus finansuojamas įmonės lėšomis ir paskolomis. Taigi tikrai nemanome, kad šie metai bus prastesni nei praėję", – sakė J.Janukėnas.


Skaičiai ir faktai

Aukcione įsigytos bendrovės kartu prižiūri daugiau nei 10 mln. kv. m daugiabučių namų gyvenamojo ploto Sankt Peterburge. Prijungus šias įmones, Baltijos šalyse ir Rusijoje "City Service" grupės prižiūrimų pastatų plotas padidėjo nuo 13,4 mln. kv. m iki beveik 24 mln. kv. m. Grupės pajamos gaunamos ne Lietuvoje dabar viršys 50 proc. visų pajamų.

Lietuvos pastatų ūkio valdymo bendrovei iš viso priklauso 33 įmonės, veikiančios Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje ir Ukrainoje.

"City Service" grupė pernai uždirbo beveik 8,7 mln. litų grynojo pelno ir gavo 263,9 mln. litų pajamų, vien "City Service" grynasis pelnas buvo 8,6 mln. litų, pajamos – 140,9 mln. litų.

69,62 proc. "City Service" akcijų valdo "Rubicon group", dar 5,36 proc. įmonės įstatinio kapitalo priklauso koncerno akcininkams. "City Service" akcijos kotiruojamos Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų