D. Grybauskaitė: privalome nepamiršti gyventi pagal išgales

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pasveikino rudens sesiją pradėjusį Seimą. Šalies vadovės teigimu, reikšmingiausias šios sesijos darbas bus kitų metų biudžeto įstatymas. Ji paragino nepamiršti gyventi pagal išgales.

„Lapkritį skaičiuosime metus, kai posėdžiauja Jūsų kadencijos Seimas. Tik Jūsų veiklos vaisiai įrodys, jog tauta pasirinko teisingai, skirdama Jus savo atstovais. Šį pusmetį stovime prie Europos Sąjungos vairo, todėl Jūsų veikla svarbi ir Lietuvos žmonėms, ir Europos partneriams.

Reikšmingiausias šios sesijos darbas bus kitų metų biudžeto įstatymas. Kaip ir kasmet, linkiu atsakingai pamatuoti valstybės galimybes, skirstant lėšas, kurių daugumą sudaro mūsų žmonių sumokėti mokesčiai“, – sakoma prezidentės sveikinime, kuris buvo perskaitytas antradienį pirmajame rudens sesijos posėdyje.

Anot D. Grybauskaitės, šis Seimas, pakeitęs antikrizinį dešimtosios kadencijos Seimą, yra lūkesčių Seimas: „Sumažintų pensijų kompensavimo laukia Lietuvos senjorai, apkarpytų atlyginimų atkūrimo tikisi visų biudžetinių įstaigų darbuotojai. Turime racionaliai išnaudoti galimybes, kurias atveria šiuo metu sparčiai auganti ekonomika. Tačiau privalome išlikti atsakingi ir nepamiršti gyventi pagal išgales. Turime nepamiršti, kad užnugaryje velkasi valstybės skola, o prieš akis – euro įsivedimą nulemsiantys Mastrichto kriterijai“.

Šalies vadovės teigimu, svarbūs ilgalaikiai uždaviniai išlieka kova su korupcija, energetikos ir socialinės rūpybos reformos, ekonomikos skatinimas ir nedarbo mažinimas.

„Tikiuosi, kad priimdami sprendimus nuosekliai laikysitės ilgalaikių valstybės strateginių krypčių ir uždavinių“, – teigiama D. Grybauskaitės sveikinime.

Įregistruotame rudens sesijos darbų programos projekte – daugiau kaip 690 teisės aktų projektų, su lydimaisiais – 821.

Vyriausybė į rudens sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti per 140 pagrindinių teisės aktų projektų, Prezidentė Dalia Grybauskaitė – 13, Seimas – beveik 220 projektų.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną. Seimas gali nutarti sesiją pratęsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas toliau

kas toliau portretas
taip, taip pamenu - uzverzkime dirzus..., dabar kitaip - privalome nepamiršti gyventi pagal išgales. Na, kas toliau?

va

va portretas
man dabar aisku..kuo daugioau praskolinta valstybe..-tuo daugiau kai kuriu galinguju valdzioje ..kisenese

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
KĄ RINKOTE LIETUVOS ŽMONES -TĄ IR GAVOTE-GALVOKITE DABAR .O BE TO KAD JUMS IR EUROPOS SOCIALINE CHARTIJA EGZISTUOJA IR JA RATIFIKAVO PATI LIETUVA DAR 20O1 METAIS-ŽINOTE APIE TAI KĄ NORS KIEKVIENAS ASMENIŠKAI ?TADA VAKARAIS -PATARIU JA PASTUDIJUOKITE -DAUG KAM AKYS PRAŠVESES...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių