Pereiti į pagrindinį turinį

Dalijant lėšas bendruomenėms Šakių rajone, pritrūko objektyvumo

Šakių rajono Barzdų seniūnijos bendruomenė piktinasi, kad Socialinė apsaugos ir darbo ministerija sumažino paramą bendruomenės veiklai stiprinti. Vyriausioji administracinių ginčų komisija konstatavo, kad, dalijant paramos lėšas kaimo bendruomenėms, skaidrumo bei objektyvumo trūko ir įpareigojo ministeriją teiktą Barzdų bendruomenės projektą įvertinti iš naujo.

LRT stop kadras

Sporto aikštėje Barzdų bendruomenė norėjo įsirengti lauko treniruoklių, pasodinti medelių. Taip pat organizuoti sveikos gyvensenos mokymus, renginius socialinei atskirčiai kaime mažinti. Pagal projektą kaimo bendruomenės veiklai stiprinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos prašyta skirti beveik 12 tūkst. eurų.

Projektą vertino du nepriklausomi ekspertai, bet labai skirtingai. Vienas siūlė skirti 1049 eurus paramos, kitas 7 tūkst. eurų. Ministerija atsižvelgė į mažiausią pasiūlytą sumą, lauko treniruokliams pinigų neskyrė, nors projektas buvo įvertintas 62 balais iš aštuoniasdešimties. Nors kitų bendruomenių projektai įverti žemesniais balais, pavyzdžiui 55, paramos suma siekia 11 tūkst. eurų.

„Skirti 1049 eurai tikrai buvo pasityčiojimas. Ir jų skyrimas – dalis pinigėlių yra skirta medeliams, 32 eurai cementui, daugiau nei 500 viešinimui, ką tai reiškia? Supratau, kad į mūsų projektą nebuvo įsigilinta tiek, kiek reikėjo, manau, kad yra ir kompetencijos stoka“, – nusivylimo neslepia Barzdų seniūnijos bendruomenės centro pirmininkė Ilona Leleivienė.

„Aš manau, kad Barzdų bendruomenė yra nuskriausta. Mums tikrai labai svarbu tie pinigai, nes iš tų pinigų tik ir gražinamės tas seniūnijas, miestelius“, – sako Šakių kaimo bendruomenių asociacijų koordinatorius Rimantas Valiukas.

Dėl skirtingo ekspertų vertinimo ir mažos paramos bendruomenė kreipėsi į ministeriją, kuri siūlė pasirašyti taikos sutartį. Bet bendruomenė nesutiko ir pasiskundė Vyriausiajai administracinių ginčų komisijai.

„Ginčų komisija pripažino ir nusprendė, kad yra pažeista tiek nuostatos, tiek paprasčiausiai žmogiškumo ir lygiateisiškumo principas, ir jie nusprendė, kad kanclerė turi naikinti tą 227 eilutę, kur įrašytas mūsų projektas ir vertinti projektą iš naujo“, – aiškina I. Leleivienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija „Panoramai“ raštu atsakė, kad sprendimo dėl Vyriausiosios administracinių ginčų komisijos išvadų nėra. Esą Projektų finansavimo atrankos komisija atostogavo, todėl iš naujo vertinti projektą nebuvo kam.

Ar skųs teismui ginčų komisijos sprendimą, ministerijos atstovai taip pat neatsakė.

Tačiau  vaikams žaidimo aikštelę bendruomenė įrengs – 5 tūkst. eurų skyrė Žemės ūkio ministerija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų