Daugėjant COVID-19 atvejų, vykdomos tikslinės kavinių ir prekybos vietų patikros

  • Teksto dydis:

Daugėjant koronaviruso atvejų šalyje, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pranešė šią savaitę pradėjusi tikslinius patikrinimus lauko kavinėse, baruose, restoranuose.

Bendradarbiaudama su savivaldybėmis, tarnyba tikrina,  kaip laikomasi patvirtintų reikalavimų dėl koronaviruso infekcijos valdymo priemonių.

Bendri patikrinimai su savivaldybių administracijomis organizuojami, atsižvelgiant į laiką ir vietą, kai tikėtini didžiausi lankytojų ar pirkėjų srautai, pavyzdžiui, lauko kavinėse – per pietus ir po darbo ar vakarais, prekyvietėse – savaitgaliais.

Pasak tarnybos, vertinama, ar viešojo maitinimo įstaigose ribojami lankytojai srautai, ar laikomasi nustatyto saugaus vieno metro atstumo tarp lankytojų, taip pat kad sėdintieji prie skirtingų stalų būtų bent 2 metrų atstumu vienas nuo kito. Vertinami ir kiti reikalavimai dėl paviršių dezinfekcijos, tinkamos lankytojų ir darbuotojų rankų higienos, asmens apsaugos priemonių.

Atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad viešojo maitinimo įstaigos negali pateikti vartotojams cukraus, druskos, padažų ir kitų maisto produktų bendro naudojimo induose ar pakuotėse, taip pat negali siūlyti lankytojams apklotų, naudoti nedezinfekuojamų daugkartinio naudojimo staltiesių, privalo skelbti informaciją apie asmens higienos laikymosi būtinybę.

Tuo metu per planinius patikrinimus praėjusią savaitę VMVT lankėsi 55-iose prekybos vietose ir 79-iose viešojo maitinimo įstaigose, 20 patikrinimų vykdyta savaitgaliais. Dažniausiai nustatyti pažeidimai, susiję su neišlaikomais privalomais atstumais tarp lankytojų, netinkamai skelbiama informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę. Taip pat fiksuoti atvejai, kad nebuvo matuojama darbuotojų kūno temperatūra, netinkamai atliekama paviršių ir aplinkos dezinfekcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

daktaras ai skauda

daktaras ai  skauda portretas
KOKI SUDA JUS CIA VAROT JUK SVEDIJA BALTARUSIJA INDIJA IR DAR KAI KURIOS SALYS SITAI AFIORAI NEPAsirase jusu duomenys priestarauja viena kitai KIEK JUMS MOKAMA UZ SUDO MALIMA NES TIESA VISTIEK ISLYS tai tik laiko klausimas nes dalybose vistiek liks nepatenkintu AR JUS VISI SVOLOCIAI AR DABAR ATSIRAS DRASUOLIS IS JUSU KURIS TAPS TAUTOS DIDVYRIU BENT 150-200 METU nors istorija ir taip sudelios viska i savo vietas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių