Daugiabučio renovacija virto rakštimi

Su kaltinimais nesutinka

R.Davydova teigė, kad ir pati pradėjusi eiti šios bendrijos pirmininkės pareigas susidūrė su problemomis. Buvusi vadovė jai negrąžino dokumentų, spaudo. Jai už tai skirtos nuobaudos.

"Spaudą gaminausi iš naujo, o dokumentus rinkausi po vieną, nes šie buvo reikalingi renovacijai. Vargau ilgai", – komentavo buvusi pirmininkė.

R.Davydova pabrėžė, kad Geležinkelio gatvės 2 namo naujosios valdžios jai mesti kaltinimai neatitinka realybės. Pasak buvusios vadovės, pirmininke ji buvo tik metus, o yra kaltinama viskuo.

"Rėkia, kad sąskaitoje nebėra pinigų, nors jie ten turi būti. Naujajai pirmininkei buvau pateikusi sąskaitos išrašą. Pinigai buvo – 2 tūkst. eurų. Kažkokia psichozė. Sako, žmonių parašai skirtingi ant protokolų, bet aš nenešu už tai atsakomybės, kai jie pasirašo. Vieną dieną žmogui galvą skauda, vienaip pasirašo, kitą kartą – kitaip", – aiškino buvusi pirmininkė.

R.Davydova taip pat pabrėžė, kad ne bendrijos pirmininkas, o buhalteris turi atsakyti už finansus. Tam jis ir samdomas. Pasak R.Davydovos, pirmininkas turi kitų darbų.

"Aš neprivalėjau kiekvieną dieną sėdėti ir tvarkyti buhalterijos. Name jokie darbai nevyko. Iš kaupiamojo fondo nupirktas tik spausdintuvas. Iš kitų lėšų negalėjome nupirkti", – dėstė vadovė.

Anot R.Davydovos, naujoji pirmininkė atleido buhalterę – nusprendė su niekuo nepasitarusi.

"Mes prašome naujo buhalterio kontaktų, o jo nėra. Pati ir pirmininkė, ir buhalterė. Ar taip gali būti? Ta mergaitė, tik gavusi pažymą iš Registrų centro, kad yra pirmininkė, užblokavo sąskaitą, kad ja negalėtų naudotis buhalterė", – tvirtino buvusi vadovė.

Laukia kvietimo į prokuratūrą

Pati R.Davydova tvirtino, kad neturėjo priekaištų buhalterei, kuri dirbo sąžiningai. Mėnesio pradžioje buhalterė tuometei pirmininkei visada atveždavo suvestinę, kiek lėšų sąskaitoje, kitas ataskaitas.

"Buhalterė tikrai buvo gera. Tik jiems neįtiko. Gal dėl to, kad tarp naujosios pirmininkės ir buhalterės kilo konfliktas, nes įdarbinant ši paprašė ne tik Registrų centro pažymos, bet ir susirinkimo, kurio metu ji išrinkta, protokolo, kaip reikalauja įstatymai. Naujoji vadovė pastarojo nepateikė. Tada ir buvo užblokuota sąskaita, kad buhalterė neprieitų", – dėstė R.Davydova.

Buvusi bendrijos pirmininkė tvirtino, jog pati nuvažiavo į Registrų centrą, sumokėjo 16 eurų. Gavo visus pirmininko rinkimų dokumentus ir tada pastebėjo keistus parašus.

R.Davydova taip pat pabrėžė, kad joks pašalinis žmogus negalėjo disponuoti bendrijos sąskaita.

"Baisu, kokie žmonės. Mūsų iniciatyva buvo organizuotas susirinkimas po naujojo pirmininko rinkimų. Tai ten visi klykė, rėkė. Grasino prokuratūra, policija. Laukiu, kada kvies apklausai, bet nesulaukiu", – pabrėžė buvusi bendrijos pirmininkė.

Nusibodo įrodinėti tiesą

R.Davydova tikino, kad antrasis konkursas renovacijos rangovui išrinkti tikrai nebuvo organizuojamas slapta. Skelbimas kabėjo laiptinėse. Kada ir kur vyks vokų atplėšimas, pasak pirmininkės, taip pat buvo skelbiama viešai BETA interneto svetainėje.

"Realiai atsiliepė tik viena įmonė. Buvo ir dar viena. Tačiau atvažiavo, apžiūrėjo namą ir išvažiavo. Niekas nenori imtis", – komentavo vadovė.

R.Davydova aiškino, kad renovacijos kaina išaugo dėl objektyvių priežasčių. Pirmą kartą nebuvo numatyto dujų projekto, kuris būtinas. Antrą kartą jis jau buvo. Dėl to automatiškai išaugo kaina.

Be to, anot buvusios pirmininkės, buvo numatytas rezervas ir nenumatytiems darbams. Tokią praktiką naudoja visos bendrijos.

"Kaip jie įsivaizduoja, kad aš tuos pinigus būčiau galėjusi paimti? Prie jų niekas negali prieiti. Išvis prie finansų nagų nekišau. Juos tvarkė buhalterė", – pabrėžė buvusi vadovė.

R.Davydova įsitikinusi, kad patvirtintas renovacijos rangovas atmestas, nes įkyrėjo rinkti dokumentus ir vėl įrodinėti teisybę.

"Per susirinkimą visi rėkė. Apsilankiusi bankuose dėl kreditų darbams, supratau, jog renovacijos nebus, nes labai daug skolininkų. Apsvarstėme, kad žmonės tiek skolų niekada nesumokės", – atkreipė dėmesį pirmininkė.

Išeitis – kreiptis į teismą

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis pabrėžė, kad savivaldybė įvesti tiesioginės valdžios name negali. Gyventojai gali likviduoti bendriją, o savivaldybė tada paskirs administratorių.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Mindaugas Jaremčiukas tvirtino, kad šio konkretaus atvejo, kodėl nebuvo pradėtas tyrimas, jis dabar negali pakomentuoti.

Tačiau pabrėžė, kad tokiais atvejais vadovaujamasi Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išaiškinimu. Pastarajame numatyta, kad civilinius santykius pirmiausia reikia spręsti teisme.

"Jei teismas nustato, kad yra atliktas nusikaltimas, jis paveda mums atlikti tyrimą. Baudžiamoji teisė šioje vietoje yra paskutinė. Jei būtume matę, kad tikrai reikalingas tyrimas, būtume pradėję. Mes turime tirti sunkius ir labai sunkius nusikaltimus", – aiškino pareigūnas.

M.Jaremčiukas atkreipė dėmesį, kad jų sprendimą galima skųsti prokuratūrai. Pastaroji, pamačiusi, kad kažkas nebuvo įvertinta, gali pavesti atlikti tyrimą.

"Jei prokuratūra nenustato, kad buvo klaidų pirmą kartą, antrą tyrimą gali atlikti ta pati tyrėja. Šiaip tyrėjai yra pasiskirstę, su kokio pobūdžio bylomis dirba", – pasakojo vadovas.

Pareigūnas atkreipė dėmesį, kad dažnai būna, jog žmonės kreipiasi dėl bendrijoje dingusių pinigų, suklastotų parašų, bet tai esą nepasitvirtina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jane

Jane portretas
As ir taip sakau koke valdzia toks ir gyvenimas,gatavi vienas kitam i gerle isikabint del pinigu

Tatjana

Tatjana portretas
Kokia valdzia, toks ir gyvenimas...

Senjora

Senjora portretas
Revovacija jau per gerklę baigia išlįsti. Pledu apkloju kojas, nes per renovuotą sieną vėjas pučia. Ant pačių skraistė, nes į sprandą per palangę vėjas pučia. Vidinė buto siena vos 10 laipsnių termometras rodo. Baigiasi garantinis laikas, o defektinio akto niekaip neišsireikalauju. BETA tinklalapyje nuotrauka Matonienė juostą kerpa, gyventojamas šventė. Pas mus buvo prilyginta valstybės paslapčiai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių