Lietuvos kelionių organizatorių pajamos per metus krito beveik 60 proc.

Bendros 12 mėnesių kelionių organizatorių pajamos krito 58 proc. ir siekė 153 mln. eurų, remdamasi rugsėjo mėnesio duomenimis, praneša Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT).

Prieš tai kelionių organizatorių pajamas sudarė 361 mln. eurų. Toks smukimas lėmė ir bendrą 9,5 mln. eurų nuostolį per 12 mėnesių laikotarpį.

VVTAT duomenimis, nors nuosavas kapitalas mažėjo, jis tebėra pakankamas atlaikyti patiriamus nuostolius ir šiuo metu sudaro 28 mln. eurų, palyginus su 36 mln. eurų pernai tuo pačiu laikotarpiu. Iš 112 išvykstamojo turizmo paslaugas teikiančių kelionių organizatorių finansines ataskaitas laiku pateikė 111.

Pažymėtina, kad bendras kelionių organizatorių prievolių užtikrinimo draudimas, rugsėjo duomenimis, sumažėjo iki 24 mln. eurų, palyginus su prieš metus buvusiu 31 mln. eurų. Tokią situaciją sąlygojo reikšmingai sumažėjusios pajamos ir surinkti avansai iš turistų.

Įvertinę savo finansinę būklę, 12 kelionių organizatorių yra pasinaudoję Turizmo įstatyme numatyta galimybe sustabdyti kelionių organizatoriaus veiklą iki 6 mėnesių. Jie ir toliau galės tęsti kitas veiklas, taip pat ir kelionių pardavimo agento.

Nuo šių metų trečiojo ketvirčio pradžios 6 kelionių organizatoriai kreipėsi į VVTAT dėl pažymėjimų panaikinimo, pateikdami įrodymus, kad neturi įsipareigojimų turistams pagal organizuotų kelionių sutartis.

Anot VVTAT, apibendrinant kelionių organizatorių finansinę situaciją, Lietuvoje registruoti kelionių organizatoriai išlieka mokūs ir COVID-19 nulemtą ekonominę krizę bei skrydžių draudimą atlaiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spaliukas

Spaliukas portretas
Issirenki sali.uzsibukini.nusiperki bilietą ir skrendi.baigesi aferistam pasipelne ir gana Vien pensininkus begali mulkinti......

o as

o as portretas
net tokiu niekada neturejau ,ir neverkiu

Anonimas

Anonimas portretas
per 10metu organizatoriai susikrove turtus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių