Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl afrikinio kiaulių maro derybos su Maskva tęsiamos

2014-02-18 09:14
Shutterstock nuotr.

Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas kartu su kitų Europos Sąjungos (ES) veterinarijos tarnybų atstovais antradienį Maskvoje tęsia pokalbius su Rusijos atstovais dėl Lietuvos ir Lenkijoje užfiksuoto kiaulių maro.

„Jis (Jonas Milius - BNS) tęsia derybas dėl kiaulienos tiekimo į Rusiją, dar kartą pristatys, kokių saugumo ir prevencijos priemonių imasi Lietuva dėl afrikinio kiaulių maro“, - BNS sakė tarnybos atstovė spaudai Jurgita Savickaitė.

Rusijos veterinarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ pranešė, jog tarnybos vadovai su ES šalių veterinarijų tarnybų, asociacijų atstovais antradienį susitinka „Europos pusės prašymu“.

Pasak Rusijos tarnybos, konsultacijos padės efektyviau pasiruošti „Rosselchonadzor“ vadovo Sergejaus Dankverto ir Europos Komisijos (EK) Sveikatos apsaugos ir vartotojų teisių gynimo generalinio direktorato vadovės Paolos Testori Coggi (Paolos Testori Kodži) deryboms, kurios vyks penktadienį.

Lietuvoje nušautuose šernuose radus maro užkratą, vasario pradžioje Rusija uždraudė kiaulių ir kiaulienos importą iš visos ES. EK tai pavadino neproporcinga priemone bei paragino Rusiją pradėti konstruktyvias derybas.

Pirmadienį pranešta, kad užkratas rastas ir Lenkijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų