Dėl gaisro Alytuje neveikiančios įmonės gali kreiptis pažymų

  • Teksto dydis:

Dėl gaisro Alytaus padangų perdirbimo gamykloje veiklą sustabdžiusios įmonės gali kreiptis į teritorinius prekybos, pramonės ir amatų rūmus, kurie nustatyta tvarka išduoda nenugalimos jėgos (force majeure) aplinkybes liudijančias pažymas.

Šios pažymos gali būti panaudotos kaip įrodymas dėl sutartinių įsipareigojimų vykdymo ar civilinės atsakomybės taikymo, teigiama Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų pranešime.

Įmonės dokumentus turi pateikti per protingą laiką nuo nenugalimos jėgos aplinkybių atsiradimo. Rūmai teigia, kad pažymas bus stengiamasi išduoti kuo greičiau.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Dėl gaisro sukeltų padarinių darbą praėjusią savaitę sustabdė keliolika Pramonės rajone dirbančių įmonių – šaldytuvų gamintoja „Snaigė“, kosmetikos ir buitinės chemijos gamintoja „Koslita“, metalo apdirbimo įmonė „Lanksti linija“, sporto reikmenų gamintojos „Haltex“ ir „Kirptė“, baldų gamintoja „Jakobsen Home“, plastiko gamybos įmonė „Lisiplasta“ ir kitos.

Dėl oro užterštumo pirmadienį sutrumpintas Lietuvos pašto skyrių Alytuje darbo laikas – jie dirbs iki 14 val., taip pat kai kuriuose kaimuose Kauno link bei Panemunės, Putinų ir Pramonės rajonuose Alytuje esančiose apylinkėse, esant ekstremaliai situacijai, nedirbs ir laiškininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių