Dėl PVM lengvatos 2023 metų biudžeto deficitą siūloma didinti 60 mln. eurų

Seimui antradienį nubalsavus už pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos maitinimo įstaigoms pratęsimą vieneriems metams, 2023 metų valstybės biudžeto pajamos turėtų sumažėti beveik 60 mln. eurų ir siekti 15,544 mlrd. eurų, o jo deficitas išaugtų irgi 60 mln. eurų iki beveik 3,088 mlrd. eurų.

Tokioms finansų ministrės Gintarės Skaistės antradienį registruotoms pataisoms prieš balsavimą dėl viso biudžeto Seimas pritarė bendru sutarimu.

Dabar planuojamas biudžeto deficitas siekia 3,028 mlrd. eurų, arba 4,9 proc. bendrojo vidaus produkto.

Prognozuojama, kad dėl lengvatos vien antrąjį kitų metų pusmetį į biudžetą neįplauks 59,5 mln. eurų. Iki šiol Vyriausybė, siūliusi šią PVM lengvatą pratęsti tik pusmečiui, planavo netekimus tik šiam laikui.

Tačiau Seimas anksčiau antradienį balsavo už Biudžeto ir finansų komiteto bei valdantiesiems priklausančios Laisvės frakcijos pasiūlymą, o jį parėmė ir kai kurie konservatoriai.

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, biudžetui per metus tai kainuotų apie 100 mln. eurų.

Tuo metu Seimo biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas teigė, kad biudžetas per metus netektų apie 40 mln. eurų

Iš pridėtinės vertės mokesčio kitais metais dabar planuojama surinkti 5,512 mlrd. eurų, o ne 5,572 mlrd. eurų, kaip buvo planuojama iki šiol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
o kiek biudzeto deficitas padidejo del lansbirkio kvailioniu???????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių