Pereiti į pagrindinį turinį

Delsimas paskirti ŪBIG bankroto administratorių stabdo Škotijos "Hearts" sandorį

2013-11-08 14:57
BNS inf.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Teismo sprendimas dar kartą atidėti žlugusio Ūkio banko pagrindinio akcininko Vladimiro Romanovo kontroliuotos Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) bankroto administratoriaus paskelbimą stabdo ir banko bankroto procesą.

"Tai, kad delsiama paskirti ŪBIG bankroto administratorių, turi tiesioginės neigiamos įtakos Ūkio banko interesams - stabdo banko veiksmus, susijusius su Škotijos futbolo klubo "Hearts" realizavimu bei riboja galimybes gauti informaciją iš ŪBIG, susijusią su Ūkio banku, kuri yra reikalinga banko kreditorių interesams ginti", - BNS sakė Ūkio banko bankroto administratoriaus komandoje dirbantas teisininkas Vidmantas Drizga.

Anot jo, Ūkio bankas tikisi, kad Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 11 dieną priims galutinį sprendimą dėl ŪBIG administratoriaus kandidatūros, kuris užtikrins objektyvų grupės bankroto procesą ir atstovaus visų ŪBIG kreditorių, o ne atskirų jų grupių interesams.

Spalio pabaigoje skelbta, kad Škotijos bendrovės "Heart of Midlothian FC", valdančios Edinburgo futbolą "Hearts", bankroto administratorius BDO sieks taikaus susitarimo tarp klubo kreditorių ir akcininkų. Ūkio bankui yra įkeista 29,9 proc. "Hearts of Midlothian" akcijų, bankas yra didžiausias bendrovės kreditorius, tuo tarpu ŪBIG valdo 81 proc. bendrovės akcijų.
Apeliacinis teismas ketvirtadienį dėl didelės naujai gautų įrodymų tyrimo apimties dar kartą atidėjo sprendimo bankroto administratoriaus paskelbimą

"Apeliacinis teismas spalio 28 dienos nutartimi nusprendė peržengti atskirojo skundo ribas, atsižvelgęs į tai, kad visi apeliantai įrodinėjo vienas kito sąsajas su atsakovu, kas reikštų, jog byloje dalyvaujančių asmenų pasiūlyti bankroto administratoriai galimai yra šališki. Dėl šios priežasties teismas kreipėsi į Įmonių bankroto valdymo departamentą, prašydamas pačios institucijos pasiūlyti naują bankroto administratorių", - BNS sakė K.Petrošienė.
Anot jos, Bankroto departamentas pasiūlė net 30 naujų administratorių kandidatūrų, todėl teismui reikia daugiau laiko sprendimui priimti.

Kauno apygardos teismas liepą iškėlė bankroto bylą ŪBIG, o administratoriumi paskyrė bendrovę "Insolvensa". Pastarąjį sprendimą Apeliaciniam teismui apskundė ŪBIGkreditorės bendrovės "Birač Europe", "Boslita ir Ko", "Lukoil Baltija" bei "Apskaita ir verslo projektai".

Prašymus ŪBIG iškelti bankroto bylą Kauno apygardos teismui pateikė vienas įmonės kreditorių - Ūkio bankas, alkoholio gamintoja "Boslita ir Ko", turinti neprotestuotiną 50,41 mln. litų vertės ŪBIG vekselį, didžiausia Lietuvoje degalų prekybos įmonė "Lukoil Baltija", kuriai ŪBIG yra suteikės beveik 1 mln. litų garantiją.

Teismui prašymus dėl bankroto bylos iškėlimo pateikė ir ŪBIG valdovė Rita Matūzienė, su V.Romanovu ir ŪBIG susijusios įmonės "Apskaita ir verslo projektai", "Birač Europe", "Optimalus turto valdymas" ir "Butvita".

ŪBIG šių metų gegužės pradžioje pasiskelbė nemokia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų