Pereiti į pagrindinį turinį

Drabužių gamintojai: eksportuojamos produkcijos paklausa per maža

2013-10-04 08:10
BNS inf.
Japonijoje vyras kaltinamas pjaustęs miegančių moterų drabužius
Japonijoje vyras kaltinamas pjaustęs miegančių moterų drabužius / Tomo Raginos nuotr.

Tarp šalies drabužių siuvėjų ir gamintojų beveik dvigubai padaugėjo pasigendančiųjų eksportuojamos produkcijos paklausos, o specialistai gūžčioja pečiais, kodėl taip yra.

Manoma, tokias nuotaikas lėmė kelios į sąstingį puolusios eksporto rinkos ir kai kurių gaminių unikalumo stoka, penktadienį rašo "Lietuvos žinios".

Naujausi Statistikos departamento duomenys parodė, kad per metus gana smarkiai pagausėjo drabužių gamintojų, nepatenkintų eksportuojamos produkcijos paklausa. Šių metų rugsėjį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, drabužių siuvimo (gamybos) segmente daugiau nei dvigubai padaugėjo teigiančiųjų, kad eksportuojamos produkcijos paklausa per maža. Pernai tokių buvo vos 10 proc, o šiemet - 26 proc.

Per metus taip pat nuo 85 proc. iki 73 proc. sumažėjo manančiųjų, jog paklausa pakankama, nuo 5 proc. iki 1 proc. - kad ji per didelė.

Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos generalinis direktorius Linas Lasiauskas statistikų duomenis sieja su nevienoda situacija skirtinguose produkcijos segmentuose ir rinkose, mat šiuo metu vienos jų auga, o kitos - šlubuoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų