E. aukcionuose ir varžytinėse parduoto turto vertė perkopė 100 mln. eurų

Registrų centro administruojamame elektroninių varžytinių ir aukcionų portale parduoto turto vertė praėjusiais metais siekė daugiau nei 100 mln. eurų.

Įmonė praneša, kad Antstolių ir bankroto administratorių varžytinėse, savivaldybių bei Turto banko organizuojamuose aukcionuose 2019 metais iš viso parduota turto už 117,6 mln. eurų. Tai beveik dukart didesnė suma, už kurią buvo parduota turto 2018 metais.

Praėjusių metų pabaigoje taip pat įvyko keli didelės vertės nekilnojamojo turto aukcionai. Ketvirtą praėjusių metų ketvirtį įvykę aukcionai užima 5 iš 6 pozicijų brangiausių per 2019 metais parduotų nekilnojamojo turto (NT) objektų sąraše.

Brangiausias praėjusiais metais Registrų centro administruojamame elektroninių varžytinių portale parduotas objektas buvo už 11,2 mln. eurų parduotas Vilniaus centrinio pašto pastatas, esantis sostinės Gedimino prospekte. Antroje brangiausių NT objektų sąrašo vietoje yra praėjusių metų pradžioje užbaigtas sostinėje, Jočionių gatvėje, esančios buvusios mazuto saugyklos teritorijos pardavimas už 7,2 mln. eurų.

Į pirmąjį penketuką, kaip teigia įmonė, taip pat pateko 2019-ųjų pabaigoje įvykę Vilniaus Žvėryno mikrorajone esančios buvusios Vaikų ligoninės 4,4 mln. eurų vertės aukcionas, sostinės Žygimantų gatvėje esančių buvusio medicinos tyrimų centro patalpų pardavimas už 2,1 mln. eurų, taip pat Kauno Savanorių pr. esantis „Kalniečių“ prekybos centro pardavimas už 1,8 mln. eurų.

Registrų centro duomenimis, e. varžytinių portale per 2019 metus buvo paskelbta 11,3 tūkst., įvyko – beveik 4,8 tūkst. varžytinių ir aukcionų.

Apskritai daugiausia turto – iš viso už 33,6 mln. eurų – praėjusiais metais rinkoje realizuota antstolių skelbtose varžytinėse (2018 m. – už 29,4 mln. eurų). Bankroto administratorių varžytinėse pernai realizuota turto už 21,8 mln. eurų (2018 m. – už 12,5 mln. eurų), savivaldybių aukcionuose – už beveik 12 mln. eurų (10,1 mln. eurų), kitų institucijų aukcionuose – už 26,6 mln. eurų (3,4 mln. eurų). Praėjusiais metais įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už 23,6 mln. eurų (2018 m. – už 6,3 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių