EK skirs 3 mlrd. eurų jaunimo stažuotėms užsienyje: kviečia teikti paraiškas

Programa „Erasmus+“ kitąmet jaunųjų europiečių mokslams ir praktikoms užsienyje skirs daugiau kaip 3 mlrd. eurų. Europos Komisija (EK) paskelbė 2020 m. kvietimą teikti paraiškas programos „Erasmus+“ finansavimui. Tai pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Teikti paraiškas finansavimui gali visos viešosios ar privačios įstaigos, veikiančios švietimo, mokymo, jaunimo ir sporto srityse: bendrojo ugdymo ir profesinės mokyklos, universitetai, kolegijos, suaugusiųjų švietimo institucijos, nevyriausybinės ir kitos organizacijos.

Pasak pranešimo, kartu su kvietimu teikti paraiškas Komisija paskelbė programos „Erasmus+“ vadovą visomis oficialiosiomis ES kalbomis. Jame pateikta išsami informacija apie visas programos „Erasmus+“ kitąmet atveriamas galimybes aukštojo mokslo, profesinio mokymo, mokyklinio ugdymo ir suaugusiųjų švietimo, jaunimo ir sporto srityse.

„Viena iš didžiausių „Erasmus+“ programos dalių – mokyklų partnerystės. Ji suteikia Europos mokykloms galimybes vykdyti moksleivių ir mokytojų mainus“, – teigiama pranešime. Per pastaruosius dvejus metus programos mainuose dalyvavo daugiau kaip 15 tūkst. mokyklų, o 2020 m. galės dalyvauti dar 9 tūkst. Šiemet mokyklų mainų partnerystėse dalyvauja 214 Lietuvos bendrojo ugdymo įstaigų.

Profesinio mokymo srityje daugiausia investicijų skiriama paprogramei „ErasmusPro“, kuri profesijos besimokantiems asmenims, tarp jų ir pameistriams, suteikia galimybę nuo trijų mėnesių iki vienerių metų praleisti užsienyje tobulinant profesinius ir kalbinius gebėjimus. „ErasmusPro“ pradėta įgyvendinti 2018 m., per metus finansuojama daugiau kaip 12 tūkst. besimokančiųjų. 2018–2019 m. Lietuvoje finansuota beveik 200 „ErasmusPro“ mobilumo projektų.

Suaugusiųjų švietimo srityje finansinė parama bus teikiama suaugusiųjų švietimo paslaugų teikėjų regioniniams ar nacionaliniams tinklams kurti ar stiprinti.

Paskelbdama 2020 m. kvietimą teikti paraiškas Komisija taip pat pradėjo antrąjį Europos universitetų bandomąjį projektą. Universitetai taip pat gali teikti paraiškas gebėjimams vykdyti aukštojo mokslo projektus stiprinti.

„Erasmus+“ yra 2014–2020 m. ES veiksmų švietimo, mokymo, jaunimo ir sporto srityse programa. Numatyta, kad 2020 m. „Erasmus+” programos biudžetas bus 12 proc. didesnis nei 2019 m. ir viršys 3 mlrd. eurų. Tai reiškia, kad dar daugiau jaunų europiečių galės studijuoti, mokytis ar įgyti profesinės patirties užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių