Ekonomikos ir inovacijų viceministras: greta „žaliojo paso“ matome dvišalių susitarimų poreikį dėl turistų iš trečiųjų šalių

Europos Komisijai (EK) rengiantis pasiūlyti taisykles dėl „žaliojo paso“ Europos Sąjungoje (ES), ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis sako, kad aktualus klausimas yra ir turistų atvykimas iš trečiųjų šalių.

„Greta Europos Sąjungos paso, sertifikato aktualūs dalykai yra kelionės iš trečiųjų šalių ir vienas galimų prioritetų yra auginti turistų srautą iš Izraelio, kas nėra Europos Sąjunga. Valstybė vakcinuojasi itin greitai, iš kitos pusės vakcinacija nereiškia, kad vakcinuotas žmogus negali būti viruso pernešėjas, nes gali neužsikrėsti. Reikia atsakyti, kaip vertinsime dvišalius susitarimus“, – Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje sakė V. Jurgutis.

Jo teigimu, potencialūs turistų vežėjai teiraujasi, kada ir kokiomis sąlygomis bus galima atvykti į Lietuvą.

„Matome dvišalių susitarimų poreikį su trečiosiomis šalimis arba kažkokios mūsų politikos, kaip mes darome. Šiuo atveju potencialūs turistų vežėjai į Lietuvą mūsų klausia, kokiomis sąlygomis bus galima atvykti ir kada – labai konkrečiai: birželį, liepą ar panašiai. Šiuo atveju kol kas Lietuvoje nėra daroma nieko, kol kas pasakyti Izraeliui mes neturime ką“, – sakė V. Jurgutis.

Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė kiek anksčiau sakė, kad kol valstybė negali užtikrinti visuotinės vakcinacijos nuo COVID-19, pasiskiepijusiems gyventojams neturi būti žadamos privilegijos ir imuniteto pasas. Premjerė teigia, kad lūžio vakcinų tiekime į Lietuvą galima būtų tikėtis antrą šių metų ketvirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių