Pereiti į pagrindinį turinį

Ekspertė: prieš keisdami darbą apmąstykite, kaip tai paveiks karjerą

Dažnai sakoma, kad darbą reikia keisti kas penkerius arba septynerius metus, bet kiekvienas tą posakį suprantame savaip. Specialistai pataria prieš priimant sprendimą keisti darbą apmąstyti, kaip tai paveiks jūsų darbo aprašymą.

Shutterstock nuotr.

Tarptautinės personalo atrankos įmonės „People Link“ vadovaujančioji partnerė Jurgita Lemešiūtė-Frejienė pastebi, kad jauni žmonės dažnai ir nesunkiai keičia darbus. Vyresni tai daro nuosaikiau. Tačiau teigia, kad griežtos taisyklės, kada keisti darbą – nėra.

„Vienos taisyklės nėra. Matyt, reikėtų sau atsakyti, ar tikrai šioje kompanijoje, pozicijoje, gavau tai, ką galiu gauti ir tuo pačiu – ar sukūriau tiek, kad pasididžiuočiau, pasidžiaugčiau kitame darbo pokalbyje“, – į tokius klausimus sau siūlo atsakyti specialistė prieš imant žvalgytis po darbo skelbimus.

Personalo atrankų specialistė atskleidžia, kad naujo darbo ieškantys žmonės pateikia įvairių argumentų, kodėl nori permainų profesinėje srityje. Vienas jų – geresnės pozicijos ieškojimas, kita dažna priežastis – vadovų neįvertinimas, darbuotojo pažinimo trūkumas.

Kada tikrai verta dairytis naujo darbo – atsakymus galite rasti įraše.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų