„Elektrum Lietuva“: kovą elektra brango 62 proc.

  • Teksto dydis:

Išaugus energijos išteklių kainoms, dėl šaltesnės kovo pradžios bei mažesnės vėjo elektrinių gamybos kovą Lietuvoje elektros kaina augo 62 proc., pranešė elektros tiekimo bendrovė „Elektrum Lietuva“.

„Kovo pradžioje oro temperatūra buvo žemesnė nei įprasta ir tik antroje mėnesio pusėje orai tapo šiltesni. Tai lėmė elektros energijos paklausos padidėjimą 1 proc. „Nord Pool“ regione, palyginti su vasariu, tačiau palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, elektros vartojimas praėjusį mėnesį mažėjo 4 proc. Be to, vėjo elektrinių gamybos apimtys kovą buvo 20 proc. mažesnės nei vasarį ir tai taip pat prisidėjo prie elektros brangimo regione“, – pranešime teigė įmonės vadovas Martynas Giga.

Vidutinė elektros rinkos kaina Lietuvoje kovą, palyginti su vasariu, augo 62 proc. iki 170,16 euro už MWh. Latvijoje –  60 proc. iki 167,22 euro, Estijoje – 45 proc. iki 151,23 euro. „Nord Pool“ biržos kaina per mėnesį augo 60 proc. ir buvo 144,79 euro.

Elektros vartojimas kovą Lietuvoje siekė 1134 gigavatvalandes (GWh) ir buvo 7 proc. didesnis nei pernai tuo pačiu metu, o gamyba išaugo 2 proc. – iki 411 GWh.

Bendra Baltijos šalių pagaminta elektra pasiekė 61 proc. jų poreikio: Lietuva pasigamino 36 proc., Latvija – 70 proc., Estija – 89 proc. šaliai reikalingos elektros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių