ES energetikos ministrai aptars EK siūlymą sumažinti dujų vartojimą

  • Teksto dydis:

Už energetiką atsakingi Europos Sąjungos (ES) šalių ministrai antradienį sieks susitarti dėl praėjusią savaitę Europos Komisijos (EK) pateikto pasiūlymo sumažinti gamtinių dujų poreikius ruošiantis žiemos sezonui.

Lietuvai transporto, telekomunikacijų ir energetikos ministrų tarybos posėdyje atstovaus energetikos viceministras Albinas Zananavičius, pranešė Energetikos ministerija.

Posėdyje taip pat bus kalbama apie energijos tiekimo saugumą ES bei tolesnes kitam žiemos sezonui reikalingas priemones.

EK praėjusį trečiadienį paragino Bendrijos šalis 15 proc. sumažinti gamtinių dujų vartojimą ateinančios žiemos mėnesiais, kad būtų galima apsisaugoti nuo Rusijos „šantažo“ trikdant energijos išteklių tiekimą.

Komisija taip pat prašo ES nares suteikti jai specialius įgaliojimus įvesti privalomus suvaržymus vartojimui, jeigu Rusija nutrauktų dujų tiekimą Europai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PLAUNU TIKTAI DZIUNDZIA 2K/MĖN. GALIU DUOTI KREIVAM

PLAUNU TIKTAI DZIUNDZIA 2K/MĖN. GALIU DUOTI KREIVAM portretas
.

sankcijos rusijai

sankcijos rusijai portretas
veikia.... lanzbergio ukio avytes pamekenkim valio tegivuoja musu politikos liutai....

Energetikos ministrams

Energetikos ministrams  portretas
Briuseliui reikia galvoti ne apie Rusija, Briuseliui reikia galvoti apie zlungancia ES ekonomika. Kitu atveju, kam reikalingas tas Briuselis, kartu su visa biurokratu gauja?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių