ESO: naujus elektros tiekėjus jau pasirinko 40 proc. „Perlo Energijos“ klientų

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomos „Ignitis grupės“ elektros ir gamtinių dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) penktadienio duomenimis, 40 proc. (apie 70 tūkst.) nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlo Energijos“ klientų jau pasirinko kitą naują nepriklausomą tiekėją, 60 proc. (106 tūkst.) – dar ne.

„Išskiriant pirmąjį ir antrąjį etapus, į laikiną garantinį tiekimą šiai dienai patektų apie 50 tūkst. „Perlo Energijos“ klientų“, – pranešime teigė ESO atstovas Paulius Kalmantas.

Anot jo, kasdien vidutiniškai apie 8 tūkst. „Perlo Energijos“ klientų pasirinka naują tiekėją.

Praėjusį ketvirtadienį „Perlas Energija“ paskelbė stabdanti veiklą, elektrą klientams ji tieks iki rugpjūčio 31 dienos, o naują tiekėją jie turi pasirinkti iki rugpjūčio 28 dienos. Įmonės vadovo Viliaus Juraičio teigimu, įmonė jiems kompensuos kainų skirtumą, jeigu pagal naujas sutartis elektra bus brangesnė.

D. Kreivys tuomet teigė, kad Vyriausybė skirs dalines kompensacijas „Perlo Energijos“ klientams – anot jo, kito tiekėjo nepasirinkusiems vartotojams iki spalio 1 dienos bus tiekiama elektra iš garantinio tiekimo už kainą, artimą visuomeniniam tiekimui, o skirtumas tarp garantinio ir visuomeninio tiekimo kainos bus padengtas iš valstybės biudžeto.

Iki Naujųjų metų elektros kilovatvalandė šiems vartotojams turėtų kainuoti 24 centus – ministerija jau parengė tai numatančias įstatymo pataisas. 

Visuomeninio tiekimo kaina antrąjį šių metų pusmetį siekia 33 centus už kWh, o su valstybės kompensacija – 24 centus. Garantinio tiekimo kaina priklauso nuo elektros kainos biržoje – šį mėnesį ji svyruoja apie 50 centų už kWh, prie jos dar pridedamas 25 proc. priedas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
lyg labai buvo is ko rinktis...

melas

melas portretas
ne pasirinko, o buvo priversti pasirinkti

Memel

Memel portretas
lituEniya_piDarizatoriu krastasS....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių