Pereiti į pagrindinį turinį

Estijos kriptovaliutos idėjos pasiekia ir Lietuvą

2017-09-06 07:40
BNS inf.

Pasaulyje šviežias diskusijas apie pirminį kriptovaliutos siūlymą (angį. initial coin offering, ICO) Estija pakreipė nauju kampu.

Scanpix nuotr.

Ji paskelbė, kad svarsto tokiu būdu platinti valstybės obligacijoms alternatyvias skaitmenines monetas. Pareiškimas sukėlė kalbų ir Lietuvoje, rašo „Verslo žinios“.

Finansų ministerijos Finansų rinkų politikos departamento direktorius Sigitas Mitkus sako, kad idėjas valstybėms ir bendrovėms skelbti savo ICO dar reikėtų plačiau aptarti ir įvertinti. Tiesa, Finansų ministerija su suinteresuotomis institucijomis kaip tik per trečiąjį ketvirtį numačiusi „išanalizuoti galimybes ir tikslingumą sukurti papildomą virtualiųjų valiutų keityklų ir tokios veiklos vykdymo teisinį reguliavimą“.

„Vieši kriptovaliutų siūlymai iš esmės galėtų būti nagrinėjami kaip alternatyvūs finansavimo šaltiniai. Mes tai stebime ir esame atviri naujoms inovatyvioms finansinėms priemonėms, tačiau šiame kontekste reikia įvertinti tokius svarbius klausimus kaip vartotojų apsauga, pinigų plovimo prevencija, kibernetinio saugumo užtikrinimas“, - teigia S. Mitkus. Visigi Estijos idėją jis vertina kaip viešųjų ryšių akciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų