Pereiti į pagrindinį turinį

Etikos sargai palaimino V.Poderį

2009-04-09 17:03
Etikos sargai palaimino V.Poderį
Etikos sargai palaimino V.Poderį / Gedimino Bartuškos nuotr. V.Poderys galės dirbti ir Kainų komisijoje, ir „Leo LT“

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys galės eiti ir nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ prezidento bei stebėtojų tarybos pirmininko pareigas.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė nepradėti tyrimo dėl V.Poderio veikos, jį paskyrus dirbti į „Leo LT“, atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms.

Kai kilo klausimas, ar darbas „Leo LT“ stebėtojų taryboje nesukels interesų konflikto, naujasis energetikos bendrovės prezidentas patikino nematąs jokių prieštaravimų, tačiau pridūrė, kad jis pats kreipsis į VTEK.

„Bendrovė „Leo LT" nėra tiesiogiai prižiūrima ar reguliuojama Kainų komisijos, be to, stebėtojų taryba nėra valdymo organas. Pagrindinis mūsų darbas – prižiūrėti, kad valdyba tinkamai vykdytų savo funkcijas", – prieš savaitę žurnalistams aiškino V.Poderys, tačiau vis dėlto nusprendė atsiklausti etikos sargų.

„Komisija nekompetentinga vertinti V. Poderio, kaip Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko ir bendrovės “Leo LT” stebėtojų tarybos pirmininko, pareigų suderinamumo. Ar V. Poderys yra tinkamas asmuo eiti nurodytas pareigas, kompetentingi spręsti bendrovės akcininkai“, – rašoma VTEK pranešime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų