Pereiti į pagrindinį turinį

Eurogrupės vadovas tikisi pažangos dėl bankų sąjungos Vilniaus susitikime

2013-09-13 08:47
BNS inf.
Baltarusiją palieka visų Europos Sąjungos šalių ambasadoriai
Baltarusiją palieka visų Europos Sąjungos šalių ambasadoriai / Scanpix nuotr.

Eurogrupės vadovas Jeroenas Dijsselbloemas (Jiorenas Dijseblomas) tikisi, kad Vilniuje penktadienį susirinkę Europos Sąjungos (ES) finansų ministrai pasieks pažangos sprendžiant klausimus dėl bankų pertvarkos mechanizmo, o bankų sąjunga galėtų pradėti veikti jau kitų metų spalį.

"Kaip žinote, turėjome teisines konsultacijas su Europos Komisija, taip pat su taryba. Kadangi yra teisinis pagrindas, mes galime susitelkti ties diskusijomis apie pertvarkos vadovybės valdymą, fondo valdymą. Tikiuosi, kad nuo šiandien mes galime pasiekti pažangą", - penktadienį prieš Eurogrupės susitikimą Vilniuje sakė J.Dijsselbloem.

Eurą turinčių šalių grupei vadovaujantis Nyderlandų finansų ministras sakė tikįs, kad bankų sąjunga galėtų pradėti veikti jau po metų.

"Padarėme didžiulę pažangą, stiprindami savo bankus, o tai yra nuolatinis procesas. Bet taip pat padaryta (darbų - BNS) iš reguliavimo pusės, ypač bankų sąjungoje - mes padarėme didžiulę pažangą. Tikiuosi, kad galėsime padaryti dar didesnę pažangą prieš kitąmet vyksiančius Europos Parlamento rinkimus ir turėsime tinkamą bankų sąjungą, sakykime, kitų metų spalį", - teigė J.Dijsselbloemas.

Olandijos finansų ministras teigė, kad šiuo metu vienas iš tikslų - priimti sprendimus laiku: "Kol kas mes spėjame su terminais ir dabar sau kartojame, kad turime ir toliau spėti".

Jis aiškino, kad finansų ministrai penktadienį pirmą kartą aptars bankų pertvarkos mechanizmą.

ES finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai penktadienį Vilniuje aptaria vieningo bankų pertvarkymo mechanizmo, kuris yra vienas kertinių Bankų Sąjungos elementų, temą. Šiuo klausimu ES pirmininkaujanti Lietuva siekia tarybos sutarimo, kad galėtų pradėti derybas su Europos Parlamentu iki šių metų pabaigos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų