Pereiti į pagrindinį turinį

Europoje – salmonella užkrėstos pistacijos iš JAV

2009-04-06 13:27

JAV Maisto ir vaistų asociacija pranešė, kad į ES veikiausiai pateko galimai salmonelėmis užterštos pistacijos. Informacija apie nesaugių produktų išplatinimą ES rinkoje vis dar renkama. Tačiau Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, į Lietuvą pastaruoju metu pistacijų iš JAV importuota nebuvo.

Pasak inspekcijos specialistų, užterštos pistacijos pateko tik į Norvegiją. Produkcija iš šios valstybės jau grąžinama gamintojams.

Kaip informavo JAV Maisto ir vaistų asociacija, sausų pusryčių gamintoja „Setton pistachio de Terra Bella Inc“ atšaukė iš rinkos savo produkciją, nes atliekant įmonės savikontrolę rastas salmonelių užkratas. Tiesa, jokių pranešimų apie susirgimus ar protrūkius negauta. Įmonė nutraukė platinimą ir sugrąžino visą produkciją iš rinkos. Specialistų spėjimu, tarša galėjo atsirasti pirminio riešutų perdirbimo metu. Atsakingos JAV institucijos tiria šį atvejį ir pataria JAV vartotojams susilaikyti nuo maisto produktų, kurių sudėtyje yra pistacijų, vartojimo.

Daugelis kitų JAV įmonių, naudojančių pistacijas savo produktų gamyboje, taip pat ėmėsi griežtų produkcijos kokybės kontrolės priemonių, kai kurios taip pat sustabdė produktų su pistacijomis realizavimą. Tokių veiksmų ėmėsi daugiau kaip kelios dešimtys JAV maisto produktų gamintojų.

Salmoneliozę sukelia judrios salmonela rūšies bakterijos. Jomis galima užsikrėsti per maistą ir vandenį. Infekcijos šaltiniu taip pat gali būti ir kitas žmogus, nepaisantis bendrų higienos taisyklių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų