Pereiti į pagrindinį turinį

Europos Parlamentas nedalyvaus tvirtinant bankų pertvarkymo fondą

2013-12-19 13:18
DMN inf.
Euras lito artimiausiais metais Lietuvoje nepakeis
Euras lito artimiausiais metais Lietuvoje nepakeis / Shutterstock nuotr.

Europos Sąjungos finansų ministrų tarybai ("Ecofin") sutarus dėl bankų pertvarkymo mechanizmo, dėl jo dar laukia sunkios derybos Europos Parlamente (EP), sako ambasadorius Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie ES Raimondas Karoblis.

“Europos Parlamentas užėmė poziciją, kuri labai artima Komisijos pozicijai (...). EP jau nebetvirtins susijusių pačių nuostatų su fondu, nes tai bus ne bendro sprendimo procedūra, bet tarpvalstybinio susitarimo būdas”, -  žurnalistams Briuselyje kabėjo R.Karoblis.

Pagal “Ecofin” trečiadienį priimtus sprendimus EP netvirtins nuostatų, susijusių su bankų pertvarkymo fondu, nes jo formavimas vyks ne pagal bendro pritarimo procedūrą, kurioje dalyvauja visos trys ES institucijos – EP, Europos Komisija ir Taryba, - bet pagal tarpvalstybinį susitarimą. 

Jo teigimu, EP nepalaiko ir nuostatos, kad ES Taryba priima galutinį sprendimą dėl bankų pertvarkymo.

ES vidaus reikalų komisaras Michelis Barnier (Mišelis Barnjė) bei EK pirmininkas Jose Manuelis Barosso (Žozė Manuelis Barozas) nepatenkinti, jog Taryba “per daug giliai įlindo į Komisijos funkcijas”, - sakė ambasadorius. 

Visgi pirmininkavimą Graikijai perduodanti Lietuva tikisi, jog graikams pavyks pasiekti kompromisą dar su šios kadencijos Parlamentu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų